logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WS301S Trawiata – jakie modyfikacje i ulepszenia warto wykonać podczas renowacji?

hummer 26 Lut 2004 22:34 1371 2
REKLAMA
  • #1 521003
    hummer
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    witam. nareszcie po sesji, wiec moge sie zabrac za przywroocenie tego wzmacniacza do formy. sprzet to leciwy, wiec maly facelifting mu nie zaszkodzi. mam do niego schemat i dane techniczne, jesli to kogos interesuje.
    ale przejde do rzeczy. po doswiadczeniu z modyfikacja unitry pw3017, mam zamiar powymieniac:
    1. wszystkie elektrolity
    2. przewody sygnalowe na porzadne ekranowane
    3. przewody zasilajace
    no i;
    4. wyrzucic ew. "smieci" z toru sygnalowego
    5. uporac sie z burczacym transformatorem
    6. ogoolnie sie mu przyjrzec
    taki maly standard. jednak mam pytanie odnosnie ew. rzeczy na ktoore wartoby bylo zwroocic uwage. moze daloby sie to cudo jakos ulepszyc? generalnie wszystko w rozsadnych granicach:) czekam na pomysly.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1157864
    ##FeniX##125***
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    mozna w tym wzmacniaczu sporo podbić basy to kwestia wymiany jakichś rezystorow w przedwzmacniaczu niestety nie wiem konkretnie ktorych
  • #3 1158346
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Tych przewodów ekranowanych to bym nie ruszał, bowiem nie wierzę, że dostaniesz lepsze, dzisiaj już nie ma dobrych przewodów ekranowanych, można je tylko spotkać właśnie w starym sprzęcie, co do basu, to rezystor R307 i R308, ale ja bym też nie ruszał tego.
    Pozdrawiam
REKLAMA