a może to jest tylko część jakiegoś większego schematu ?
maxpage napisał: Układ nie przedstawia absolutnie niczego. Próbowałem przez ok. 20 min. dojść o co w nim chodzi i z przykrością muszę stwierdzić, że o nic!.
wydaje mi się że kolega się myli bo po co ktoś by projektował jakieś ustrojstwo za 43 zł i zeby nic z tego nie było ?
maxpage napisał: + Mostek gretza nie dość, że źle narysowany to jeszcze jedna nóżka wisi w powietrzu
nóżka nie jest w powietrzu , koło tej nóżki jest napisane ze to dodatkowe wyjście na diodę lub żarówkę 2v
maxpage napisał: + prawdopodobnie źródło i bramka tranzystora IRF 540 zwarta bezpiecznikiem, tranzystor dalej przez kondensator steruje tyrystorem

jestem młody i mogę się mylić ale sygnał do IRF540 dociera prawidłowo ( na jedną ze skrajnych nóżek ) druga skrajna też jest dobrze podłączona , ale nie wiem czy akurat ~6v czy stałe powinno być , emiter tego tranzystora leci do tyrystora przez kondensator
maxpage napisał: + Drugi tranzystor ma prawdopodobnie emiter w powietrzu, a kolektor jest podłączony pod tyrystor
tam jest błąd wejście audio nie powinno być na skrajną nuzke tylko na środkową
bolek napisał: Za 8zł nie można zrobić 100W

nie za 8zł tylko za 43zł ( bez radiatora który konstruktor prawdopodobnie posiadał
Nie ma jak wnikliwe czytanie schematu :]
agatkalasu
możesz wstawić resztę tej kartki ?