logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bledna instalacja systemuXP...jeden dysk sie dziwnie otwiera

agappe 27 Wrz 2008 08:59 1768 4
REKLAMA
  • #1 5575578
    agappe
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam. Własnie zainstalowałem XP ale przed końcem instalacji gdzieś przy kreowaniu elementów w menu start, (nie wiem dokładnie bo nie patrzyłem) system się wyłączył ... niby działa ale nie jestem pewien ... poza tym jak klikam na jakiś dysk w "Mój komputer" zamiast otworzyć dysk, uruchamia się coś jak C:\CC1DO41.EXE. Jest to jakaś aplikacja dosowa, nic nie robi, jedynie uruchamia się i odrazu zamyka a dysk się (metodą podwójnego kliknięcia) nie otwiera. Dodatkowo jak klikam na element prawyk klawiszem myszy mam takie coś:

Bledna instalacja systemuXP...jeden dysk sie dziwnie otwiera

Co prawda nie robiłem jeszcze aktualizacji ale system ma wbudowany sp2 i nie jest to jakaś piracka wersja tylko prosto od Microsoftu ;) Dodam jeszcze, że przed instalacją sformatowałem dysk C programem Partition Magic. Przy instalacji systemu nieformatowałem dysku a dysk d pozostawiłem bez zmian. Aha i jeszcze jedno, dysk C otwiera się normalnie bez żadnych takich "niespodzianek". Da się to jakoś naprawić niereinstalując jeszcze raz systemu ?;/ Mam dostęp do tego dysku D ale

nie przez podwójne kliknięcie ani menu kontestowe prawego przycisku
  • REKLAMA
  • #2 5575615
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5578007
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    agappe napisał:
    ... poza tym jak klikam na jakiś dysk w "Mój komputer" zamiast otworzyć dysk, uruchamia się coś jak C:\CC1DO41.EXE...

Według mnie złapałeś wirusa, który utworzył plik autorun.inf, w którym jest odwołanie do tego CC1DO41.EXE. Dlatego nie działa polecenie "Otwórz". Jeżeli działa polecenie "Eksploruj" z menu kontekstowego, to znaczy, że mam rację.
    Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych oraz rozszerzeń plików i daj zrzuty ekranów z katalogów głównych dysków (tylko porządne a nie jak w pierwszym poście :!: )
    Jeżeli nałapałeś robactwa, to skieruj się tu:
    www.elektroda.pl/rtvforum/topic217889.html
  • #5 5578171
    agappe
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Przed instalacją systemu miałem wirusa i widocznie majstrował przy tym bo ta partycja była nieruszana. Dzięki bardzo. Po usunięciu pliku autorun problem zniknął odrazu.
REKLAMA