logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskiwanie danych z dysku – partycja invalid i nieznana po reinstalacji Windows XP

mpolo1996 09 Sty 2009 10:44 2808 11
REKLAMA
  • #1 5972042
    mpolo1996
    Poziom 10  
    Witam mam taki problem z dyskiem pewnego dnia system padł więc postanowiłem usunąć partycję c i zainstalować nowy sys wiv xp wszystko poszło ok ale system nie działał prawidłowo i znów chciałem usunąc partycje żeby zainstalować system i tu powstał problem po włożeniu płyty instalacyjnej okazało sie że zamiast moijch 5 partycji powstały jakieś inne partycje dokładnie 2 i jest wyświetlany komunikat że partycje nie są nie znane w programie Paragon Partition Manager wyświetla mi że jedna partycja invalid a druga nieznana .
    Proszę o pomoc jak odzyskać dane jeśli to możliwe.
  • REKLAMA
  • #2 5972136
    mpolo1996
    Poziom 10  
    Odczyt sktorów dysku
    Załączniki:
    • Odzyskiwanie danych z dysku – partycja invalid i nieznana po reinstalacji Windows XP Dysk 2.JPG (129.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 5972196
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 5972409
    mpolo1996
    Poziom 10  
    Masz racje ale nigdy z tym nie miałem styczności a co do odczytu nie mogłem go zrobić według podanego schematu bo umnie nie widac obrazków udało mi się zrobić odczyt ale nie mogę go wysłac bo piszę że zły typ pliku
  • REKLAMA
  • #5 5972426
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5975412
    Lucf2
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Hmm, mam poodbny problem, chcę skorzystać z programu DMDE [dopiero jutro bedęmiał możliwość] ale zapytam przed:
    okzo napisał "Podac pierwszych 100 sektorow i okno odnalezionych partycji DMDE ! " - cyz zawsze trzeba podać pierwsze 100 sektorów? :| nie zabardzo rozumiem :| Przykładowo jeśli chcę odzyskać dane od sektora 28643789 do 3487907 to wpisuje pierwsze JAKO FIRST drugie jako end i on te sektory zapisuje w formacie .bin ? :| I co później z nimi? Jak wejść do tych danych? Będzie zachowana ich struktura?

PS
    Notabene dlaczego mpolo zamazał jakieś info na obrazku? :| nie rozumiem tego zamieszania w ogole:|

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
  • #7 5975495
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 5975646
    Lucf2
    Poziom 10  
    :) szcze to nie wiem dlaczego on to zamazał ani dlaczego Wy pytacie :)

@okzo:chyba dopiero teraz zrozumialem co muszę zrobić - mam wkleić Wam skana z pierwszych 100 sektorów, które odnajdzie DMDE na mojej straconej partycji? I dopiero wtedy będzie mogli powiedzieć co dalej, tak?
    Czy mająto być inne sektory - jeśli tak, to które sektory?

Proszę pisać troszkę jaśniej :) bo ja jestem zielony :)
  • #9 5975825
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 5975945
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 5976020
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Kolego lucf2, kolega rozpoczął dyskusję tutaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1190594.html
    i postawiłem tam koledze pytania, na które wciąż oczekuję odpowiedzi. A kolega po cichutku zaczyna drążyć to, co go interesuje, w zupełnie innym temacie sądząc, że o tamtym juz zapomniałem?
    Informuję kolegę, że dopóki kolega nie raczy ustosunkować się do tamtych pytań i nie wytłumaczy dlaczego rozpoczął ciąg dalszy dyskusji w innym miejscu, to nie otrzyma kolega żadnej pomocy na naszym forum.
  • #12 5977269
    Lucf2
    Poziom 10  
    Szanowny Panie jankolo, przepraszam, ale nie przeczytałem regulaminu, jestem nowy i nie zdążyłem. W takim razie proszę mój temat wykasować.

A tutaj , na tym wątku zacząłęm pytać, bo dostałem linka od kolegi okzko, poza tym po prostu czytam sobie forum, w poszukiwaniu jakichś informacji : )
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dyskiem po reinstalacji systemu Windows XP, gdzie zamiast pierwotnych pięciu partycji pojawiły się dwie partycje oznaczone jako "invalid" i "nieznana" w programie Paragon Partition Manager. Próby odzyskania danych wymagają analizy pierwszych 100 sektorów dysku oraz okna odnalezionych partycji za pomocą narzędzia DMDE. Dyskusja wskazuje na konieczność udostępnienia skanów sektorów i zrzutów ekranu z DMDE, aby móc określić dalsze kroki odzyskiwania danych. Użytkownicy forum podkreślają znaczenie pełnych i niezamazanych danych diagnostycznych oraz przestrzegają zasad forum dotyczących prowadzenia dyskusji. Problem dotyczy uszkodzenia lub błędnej struktury tablicy partycji po reinstalacji systemu, co uniemożliwia normalny dostęp do danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA