Witam ostatnio wymieniłem uszczelkę pod głowicą i jest nie do końca dobrze. Samochód golf 3 1.6 silnik ABD lub ABU zależy jaka książka:) Więc po wymianie uszczelki pod głowicą i ustawieniu rozrządu (co prawda dało się ustawić optymalnie w taki sposób, że na kole rozrządu znak się różnił o trochę mniej niż pół ząbka w stosunku do znaku na wale) ale inaczej się po prostu nie dało, więc po tej wymianie zaczęły dzwonić zawory. Głowica została splanowana o 0,4mm, a uszczelka została kupiona cieńsza od tej starej, czy to może być przyczyną, że po zamontowaniu tej nowej i troche cieńszej uszczelki zawory dzwonią o tłoki
Golf ten posiada hydrauliczne popychacze, czy to może przez te szklanki z popychaczami które zostały stare może tak dzwonić
myślałem że popychacze się ustawią ale czekałem aż samochód się rozgrzeje i rozrzadzi się olej (oczywiście go wymieniłem) i raczej dalej tak samo. Dodam że uszczelka została wymieniona przez to że puściła i zmieszał się płyn chłodzący z olejem. Czy obecność płynu mogło uszkodzić hydrauliczne popychacze i należałoby je tylko wymienić, czy może to przez tą uszczelkę i dotykanie zaworów o tłoki i trzeba rozbierać wszystko na nowo
Mam jeszcze pytanie o płukanie silnika czym przepłukać olej (czego do niego dodać?) żeby wypłukać płyn z oleju i czego dodać do płynu żeby z ukł. chłodzenia wypłukać olej (słyszałem o wodzie z płynem np. ludwik) co sądzicie o takim rozwiązaniu?, ale głównie chodzi mi o wypłukanie (usunięcie) płynu z oleju w silniku, a może wymiana oleju wystarczy?