Cytat: W większości przypadków "zakodowanych kaset" wyjściem okazuje się nagrywanie "po wysokiej".Zero problemów
W moim wypadku nigdy nie pomagało to w niczym, jedynie co obraz przez W.cz był jeszcze gorszy. Ale może nie miałem szczęścia
Cytat: Jedynym wyjściem w moim przypadku nie narażając się na koszty to zgranie materiału na komputer poprzez Pinnacle Studio i authoring do formatu DVD
Tu też może czekać Ciebie niemiła niespodzianka . Wiele kart TV także wyłapuje sygnał Macrovision i blokuje możliwość nagrywania takiego sygnału. Np. w wypadku kart ATI odpowiedzialny za rozpoznanie kodu Macrovision jest plik ativmvxx.ax stanowiący integralną część sterownika.
Cytat: Ten układ z praktycznego elektronika sam kiedyś robiłem i sprawdzał się super przy kopiowaniu z vcr na vcr
Sam też go powieliłem w wielu egzemplarzach więc wiem że działa. Jednak projekt PCB zawiera dwa błędy. Jeden błąd to brak połączenia gałęzi zasilającej a drugi z tego co pamiętam to brak połączenia jednego emitera tranzystora do masy. Wszystko jest zresztą dokładnie opisane w erracie do tego artykułu w kolejnym numerze. Kilka lat później opublikowano także podobny projekt oparty ma uPC ale nigdy go nie montowałem.
Pozdrawiam. . .