logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż głośnika niskotonowego Alphard HW 1200 - wewnątrz czy na zewnątrz?

jarekmoto18 12 Kwi 2009 18:28 1205 4
REKLAMA
  • #1 6406451
    jarekmoto18
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.

Wziąłem się za zrobienie dwóch kolumn wielkości altus 140 głośniki niskotonowe alphard hw 1200 średnie dibeisi 40 W 8 Ohm wysokie alphard 100 W piezo (chyba 4 ohm).

Nie wiem tylko jak zamontować niskotonówkę czy od środka czy z zewnątrz????

Zastanawia mnie czy lepszy efekt z tym głośnikiem ze sztywnym zawieszeniem uzyskam jeśli będzie na zewnątrz czy w środku...
    I dlatego zażożyłem temat...

Z góry dzięki za pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 6406467
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Nie będzie żadnej różnicy.
    Szkoda, że najpierw zacząłeś robic kolumne a dopiero teraz pytasz co i jak bo musze Ci powiedzieć, że właśnie wywaliłeś kasę w błoto :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 6406983
    jarekmoto18
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    A tak zwrotnica jest... Tylko zapomniałem napisać... :):):):) Jak dla mnie grają dobrze... Kolega ma Altusy 140 i muszę przyznać że dźwięk tych jest przyjemniejszy bo nie kopie po uszach tak jak tuby w Altusach... A co do tego czy Alphard czy Dibeisi to badziewie to mnie to mało obchodzi bo są i tacy co twierdzą że są to dobre głośniki... :):):):) Nie chodziło mi o to żeby zrobić super mocne estradówki (tak jak niektórzy to robią a potem narzekają że im się HW 1200 pali po kilku godzinach grania na imprezie) Głównym zamiarem było zrobienie kolumn do domu na głośnikach 30 cm bas, żeby troszeczkę posłuchać niższego ale za to przyjemniejszego basu, do tej pory słuchałem muzyki na Altonach 70 fajnie grają jak wszystkie chyba kolumny Tonsila sprzed lat ale znudziły mi się a że nie miałem 500 zł na zakup Altusów np. 140 to sobie zrobiłem na Alphardach kolumny... Jak narazie koszt budowy to niecałe 100 zł ale chcę je okleić więc w 120-130 powinno się zamknąć...

Jak tylko znajdę chwilkę wstawię fotki...
  • #5 6409578
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA