logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźnienia w realizacji zamówień w sklepie AVT - co robić?

leonow32 20 Kwi 2009 22:34 3618 8
REKLAMA
  • #1 6438541
    leonow32
    Poziom 30  
    Ocena: 1232
    Jak długo czeka się na zamówienie z tego sklepu? Za pierwszym razem doszło do mnie po dwóch tygodniach, a teraz z kolejnym czekam już MIESIĄC żeby w ogóle przysłali mi rachunek. Nawet nie wiem na jakim numer wpłacić pieniądze :)

Po tygodniu od zamówienia wysłałem i maila ponaglającego. Minął tydzień aż odpisali, że brakuje im laminatów. Napisałem już dwa razy, żeby darowali sobie laminaty i wysłali resztę. Brak odpowiedzi. Czekam już miesiąc i nie wiem czy mam czekać dalej czy zamawiać w innym sklepie. Oni zawsze mają taki syf w tym sklepie? Chorują? Nie żyją?
  • REKLAMA
  • #2 6439536
    DJ.TRoX
    Poziom 18  
    Ocena: 119
    No niestety, światem rządzi biurokracja:)
    Nic nie poradzisz skoro zamówiłeś płytkę z elementami to taki zestaw Ci wyślą,
    Jak mieliby niby zaksięgować same elementy?
    To nie takie proste:)
    Trzeba by za pewne dodać w systemie nową pozycję "elementy do zestawu AVTxxx" :)
    Musiałyby się pojawić jeszcze w magazynie,
    Jednym słowem rozpacz...
    Z drugiej strony troszkę ich rozumiem,
    Pewnie jest to tak organizowane że kompletuje się x zestawów i y płytek luzem,
    Jeśli im się skończą płytki to na pewno poczekają aż uzbiera się więcej chętnych, bo w płytkarni trzeba zrobić całą formatkę,
    Nikomu nie chce się topić kasy po to żeby leżała na magazynie,
    Przypuszczam, że i tak mają na magazynie tysiące płytek sprzed 10 lat i więcej,
    A póki co zawsze można zbyć klienta byle czym,
    To normalna praktyka i wszyscy tak robią,
    Zanim coś zamówisz zadzwoń i spytaj się czy jest:)
    Pozdrawiam
  • #3 6439546
    LuckyDj
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Wiele razy zawiodłem się na AVT i nic już stamtąd nie zamawiam. Polecam zmienić sklep.
    Zadzwoń i odmów!
  • REKLAMA
  • #4 6440398
    leonow32
    Poziom 30  
    Ocena: 1232
    Nieeee zestawy zamówiłem razem z płytkami i je mają. Chodzi mi o zwykłe miedziane jednowarstwowe laminaty do wytrawiania.

Jak nie mają czegoś na stanie to nie powinno być dostępne w sklepie, albo chociażby powinna być informacja, że czasowo niedostępne.
  • #5 6440460
    Gonza
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    Ja akurat w niedzielę wieczorem składałem tam swoje drugie zamówienie. Dziś rano dostałem potwierdzenie wraz z paragonem w wersji PDF i podanym nr konta do wpłaty. Po wysłaniu potwierdzenia wpłaty mailem, po 20 minutach dostałem odpowiedź że jak tylko pieniądze wpłyną, to wysyłają zamówiony towar. Tak więc dość sprawnie to na razie idzie.
  • #6 6441184
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 6441272
    maszkotek
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    A ja tam mimo wszystko lubię ten sklep, chociaż nie kupowałem nic wysyłkowo, to atmosfera jest fajna, personel miły i można zawsze liczyć na pomoc w doborze/poszukiwaniu elementów.

leonow32, nie zadałbyś takiego pytania jak w temacie gdybyś poznał osobiście Legendarnego Starszego Pana z obsługi sklepu.
  • REKLAMA
  • #8 6442473
    LuckyDj
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Przestań, ja też znam wielu fajnych ludzi ale jak widzę jak traktują innych to nie chciałbym być na ich miejscu!
    AVT ze swoim podejściem może śmiało zwinąć działalność (jeśli dalej będzie traktować ludzi tak jak traktuje)
    To juz nie pierwsza sprawa z AVT i nie pierwszy post na tym forum co do tej durnej firmy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z realizacją zamówień w sklepie AVT, w tym długiego czasu oczekiwania (miesiąc) na wysyłkę i rachunek, braków w zamówionych produktach (laminaty) pomimo dostępności innych elementów oraz słabej komunikacji ze sklepem (brak odpowiedzi na maile, opóźnione reakcje). Uczestnicy forum potwierdzają podobne negatywne doświadczenia, skarżąc się na długie czasy realizacji, problemy z kontaktem, a nawet błędy w dostarczonych zestawach (płytki drukowane, schematy). Sugerowane przyczyny opóźnień to biurokracja, zarządzanie zapasami i kompletacja zestawów, a także słaba organizacja pracy sklepu. Część użytkowników, z powodu tych problemów, poleca zamawianie w innych sklepach, np. TME. Autor tematu uzyskał rachunek po ponagleniach, co sugeruje, że sklep podejmuje działania dopiero po interwencji klienta. Jeden z użytkowników opisał niedawną, sprawną realizację zamówienia, co może wskazywać na niekonsekwencję w działaniu AVT.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA