logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automapa 5.3.0 na HTC - brak danych o dystansie i czasie do celu, jak włączyć?

bogsie 23 Kwi 2009 14:34 3153 6
REKLAMA
  • #1 6447842
    bogsie
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    Witam.
    Posiadam zainstalowaną automapę 5.3.0 w telefonie HTC i w związku z tym mam pytanie - działa prawidłowo ale brak jest wyświetlanych informacji dt. ile kilometrów pozostało do celu i czas przybycia do celu.
    Nie mam pojęcia jak to uruchomić - przeleciałem całe menu i nic takiego nie zauważyłem. W poprzedniej nawigacji Mio działało bez problemu- proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6447846
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    A co na to support AutoMapy ? Bo zakładam ze masz wersje z licencja wiec powinni Ci udzielic pomocy....
  • REKLAMA
  • #3 6449513
    bogsie
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    Automapa była w komplecie z fonem i jest jasne, że mam licencję - ale czy to wyklucza możliwość szukania pomocy na Elektrodzie?
  • REKLAMA
  • #4 6450841
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 924
    Przeinstaluj sam program.
  • #5 6452036
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2815
    Sprawdź ustawienia w instrukcji obsługi.
  • REKLAMA
  • #6 6453262
    Disend
    Poziom 11  
    bogsie napisał:
    Automapa była w komplecie z fonem i jest jasne, że mam licencję - ale czy to wyklucza możliwość szukania pomocy na Elektrodzie?

Mam również HTC i powiem Ci jedno to nie żadna licencja ....
    A co do Automapy to przestaw w menu:
    1. Menu
    2. Ustawienia
    3. Interfejs
    4. Wybierasz to co jest Tobie potrzebne

Nie bój się , nic nie zepsujesz ..
  • #7 6456930
    ivoneck
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, miałem podobny problem na MIO. Pokazywany był tylko czas do końca trasy, ale nie pokazywana była godzina o której dojadę na miejsce.

Rozwiązanie:
    Kliknij ikonkę "z rączką", pojawią się dodatkowe ikonki na ekranie oraz odblokowane zostanie modyfikowanie informacji wyświetlanych w sekcji PILOT.
    Teraz klikając na ikonki "Do celu", "Prękość", itp. będziesz mógł wybrać pasujące ci informacje.

pozdrawiam, ivoneck

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem (i7 4790, GTX 1050 Ti, 16 GB RAM, zasilacz Logic 510W), który wyłącza się podczas grania w CS2 i TFT. Problem pojawił się po formacie systemu Windows 10. Temperatury karty graficznej podczas gry wynoszą około 60°C (CS2) i 40°C (TFT), przy zużyciu 96% i 45%. Wyłączeniu komputera towarzyszy charakterystyczny dźwięk "tyknięcia". Jako główną przyczynę wskazywany jest niskiej jakości zasilacz Logic 510W, który może nie dostarczać deklarowanej mocy lub aktywować zabezpieczenia (możliwe, że z przekaźnikiem, choć jego obecność w tym modelu jest kwestionowana), co sugeruje dźwięk tyknięcia. Karta graficzna GTX 1050 Ti jest również wymieniana jako potencjalna przyczyna (uszkodzenie, przegrzewanie, obciążenie nieobsługiwane przez zasilacz), ale zasilacz jest uznawany za bardziej prawdopodobny powód. Zaleca się sprawdzenie napięć zasilacza pod obciążeniem oraz testowanie z innym zasilaczem lub kartą graficzną. Format systemu jest postrzegany jako zbieg okoliczności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA