logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiast kawy na podniesienie ciśnienia

niutat 28 Maj 2009 08:18 6727 43
REKLAMA
  • #1 6584387
    niutat
    Poziom 36  
    Ocena: 756
    http://fakty.interia.pl/polska/news/wodka-wino-i-kasety-wideo,1313972,2943
    Słyszałem tez że będziemy słuchać hejnału z wieży Mariackiej w postawie zasadniczej ale na razie nic nie mogę znaleźć w mediach na ten temat. :|
    Poziom głupoty niektórych rządzących zbliża się do stanu alarmowego.
  • REKLAMA
  • #2 6584471
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    Nie mogą wymyślić nic mądrego to wymyślają głupoty... nie ma szans żeby coś takiego weszło w życie... chyba że dotacje z unii dostaną :D :D :D
  • #3 6584511
    Stary1952
    Poziom 32  
    Ocena: 242
    niutat napisał:

Słyszałem tez że będziemy słuchać hejnału z wieży Mariackiej w postawie zasadniczej

To i tak dobrze , wolę stać niż klęczeć . :please:
    Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #5 6584707
    Stary1952
    Poziom 32  
    Niestety jedyna rzecz na tym świecie co nie zna granic - to głupota ludzka , na szczęście znaczna część ludzi jest pozbawiona tej cechy . :oops:
    Pozdrawiam .
  • #6 6584763
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 285
    Stary1952 napisał:

To i tak dobrze , wolę stać niż klęczeć . :please:
    .

Przecież na Piskarpaciu klękanie jest na porządku dziennym ;)
  • #7 6585027
    Stary1952
    Poziom 32  
    sq6ade napisał:

Przecież na Piskarpaciu klękanie jest na porządku dziennym ;)

Nie wiem skąd w Tobie tyle ironii ale zaręczam , że zdecydowana większość nie klęczy . Gdybyś popatrzył uważnie to i w swoim regionie znalazł byś sporą grupę moherowych berecików . :sm31:
  • #8 6585070
    oskar_dyjas
    Poziom 25  
    Ocena: 25
    Kogo wy wybieracie? :P
    A poważnie to już nie mają co wymyśleć. Sprawdza się tu teoria kolegi mojego, że coraz częściej ludzie boją się podjąć odpowiedzialną decyzję. Dlatego podejmują mniej odpowiedzialne i głupie, żeby tylko było widać, że coś robią.

Co złego to nie ja. I dla mnie mogą mnie kręcić z jakiej chcą strony, gdy kupuję ognistrzą wodę, ale właściciele sklepów będą mieli prze... przez koszty założenia i utrzymania (!) takiego systemu.
  • #9 6585132
    sq6ade
    Poziom 40  
    Stary1952 napisał:
    Gdybyś popatrzył uważnie to i w swoim regionie znalazł byś sporą grupę moherowych berecików

Nie muszę specjalnie szukać - jako zapalony działkowiec mam dużo takich sąsiadów. Wbrew pozorom to bardzo sympatyczni i życzliwi ludzie ;)

A wracając do tematu to warto pamiętać takich pomysłowych włodarzy przy jakichkolwiek kolejnych wyborach.
  • #10 6585320
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #11 6585368
    Stary1952
    Poziom 32  
    elektrit napisał:
    Trza spierniczać z tego kraju...

Nasz kraj jest piękny , tylko część społeczeństwa do d.... mam nadzieję , że nie jest ich na tyle i kiedyś dojdzie do normalności . :sm9:
    Pozdrawiam .
  • #12 6585407
    niutat
    Poziom 36  
    Może mnie ktoś oświeci w kwestii tych kamer bo gnębi mnie to od rana;
    Ile jest sklepów z alkoholem każdy widzi, większość czynna jest 12 godzin dziennie i więcej, jaka jest więc możliwość żeby przejrzeć chociażby 1% nagrań z tych kamer?
    O tym że kamery monitoringu wg. prawa nie mogą nagrywać dźwięku już nawet nie wspomnę.
    A Kraj piękny, jakoś wytrzymamy :wink:
  • #13 6585448
    oskar_dyjas
    Poziom 25  
    Nie ma takiej możliwości. A nieletni i tak kupią alkohol, choćby i sklep miał 1000 kamer HD wraz z serwerem multimedialnym na zapleczu.
    Na szczęście to nie jest nawet projekt ustawy, lecz pomysł. Głupi oczywiście i nierealny.
    Spierniczać z tego kraju? Ha, no może...
    I spraewdza się opinia, że ludzie, którzy chcą tworzyć prawo, nie znają się na nim. Tak samo jak prezes Komunikacji Miejskiej nie dojeżdza tramwajem do pracy.
    No ale nasi wybrani za taki opracowany projekt do kieszeni przyjmą w pełni legalnie pieniązki. O i tyle.
  • #14 6585674
    Qwet
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    No masz. Im dalej w przyszłość i rozwój tym gorzej się żyje.
    Nie dość im że niedługo wszyscy będziemy płacić 3000zł kary rocznie za posiadanie starych, 10-letnich samochodów :( Jeszcze chcą odebrać coś co pozwala nam choć przez kilka godzin o tym nie myśleć :( Najlepiej od razu wprowadzić prohibicję
  • #15 6586627
    jozcho
    Poziom 22  
    Ocena: 24
    elektrit napisał:
    Trza spierniczać z tego kraju...

Dokąd ?.
    Link
  • #16 6588235
    sq6ade
    Poziom 40  
    Na kogo oddać głos w wyborach do PU ?
    Nie widzę rozsądnej opcji. Wszyscy zapodają kaszankę wyborczą aż mdli.
    Może ktoś ma pomysła ? Czy olewka?
  • #17 6588384
    oskar_dyjas
    Poziom 25  
    sq6ade napisał:
    Na kogo oddać głos w wyborach do PU ?
    Nie widzę rozsądnej opcji. Wszyscy zapodają kaszankę wyborczą aż mdli.
    Może ktoś ma pomysła ? Czy olewka?

Nie olewka. Trzeba spełnić swój obowiązek obywatelki i przystąpić do wyborów. Jest możliwość tylko jedna, aby nie wybrać żadnego ... lub ... . Kto ją zna?

Tabula rasa
  • REKLAMA
  • #18 6588405
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    niutat napisał:

Ja wiem za tym kryje się akcja

"STOP Biernemu Pierdzeniu" :wink:

Z moich obserwacji wynika ze dużo sklepów ma już jakąś formę monitoringu. Dla własnego spokoju szczególnie tych z alkoholem (może atrapy ale sprawdzać nie bede). Ale pewnie okażę się ze rozdzielczość czy ilość klatek nie taka i tak dalej.

@ niutat to chyba nie chodzi o to żeby patrzeć cały czas tylko o to żeby podesłać gówniarza po alkohol wpaść do sklepu zabezpieczyć taśmy i odebrać koncesje
  • #19 6588728
    Stary1952
    Poziom 32  
    Tommy82 napisał:
    podesłać gówniarza po alkohol wpaść do sklepu zabezpieczyć taśmy i odebrać koncesje

Podobny system funkcjonuje u nas w kraju od kilku lat i to z dużym powodzeniem . Wydzielona przez urząd miasta specjalna komisja z policjantem na czele bierze ze sobą wabika czytaj małolata i wyrusza w teren . W moim mieście właśnie w ten sposób pozbawiono kilka sklepów koncesji na alkohol a sporo dostało dotkliwe mandaty z ostatnim ostrzeżeniem . Obeszło się bez kamer - więc po co to całe zamieszanie . Może ktoś przy żłobie ma w swojej rodzinie hurtownię , firmę czy sklep zajmujący się sprzętem do monitoringu . Podobne numery dzieją się u nas od dawna . :bad-words:
    Pozdrawiam .
  • #20 6588753
    Diagran6
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Dziennik.pl napisał:
    Nikomu nie będzie wolno zagłuszać hejnału mariackiego. Krakowscy radni chcą, by na Rynku Głównym podczas odgrywania słynnej melodii turyści przerywali rozmowy, a właściciele restauracji wyłączali muzykę. Kto się nie dostosuje, dostanie mandat.

Hmmm... Słuszną linię przybiera nasza władza ludowa. Niepostrzeżenie nasza pseudo demokracja przeradza się w totalitaryzm. Odnośnie kamer rejestrujących obraz i dźwięk; W Polsce przepisy pozwalają jedynie na obserwację za pomocą technicznych środków. Wszelkie utrwalanie naszych wizerunków na nośnikach bez naszej zgody jest niezgodne z prawem. Dorzucam ciekawą lekturkę:
    http://prawo.vagla.pl/node/8271 - część pierwsza
    http://prawo.vagla.pl/node/8272 - część druga
    http://nowy-horyzont.info/ue-czyli-zsrr-t1615.html#p10597 - UE jak ZSRR
  • #21 6598362
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1164
    Włazić do internetu - sprawdzać nazwiska i partie członków tych komisji oraz innych idiotów i POD ŻADNYM POZOREM NIE GŁOSOWAĆ na nich i na ich partię. Wybierać bezbartyjnych, niezależnych, a najlepiej kobiety i osoby nie znane. Miał gość debilny pomysł godzący w interesy społeczeństwa - to już nie będzie politykował. Niech lepiej ulice zamiata.
    Taką władzą ma każdy dorosły Polak. Szkoda, tylko, że tak wielu ludzi nie chce z niej korzystać i w rezultacie wybory wygrywają "kolesie".
  • #22 6601027
    mosfet
    Poziom 25  
    Ocena: 27
    Madrik zgodzę się z Tobą w 100%. Niestety stała czasowa przeciętnego obywatela jest bardzo mała i niestety wciąż głosuje na te same skompromitowane gęby pod innym szyldem partyjnym. Jak pani w warzywniaku sprzeda komuś zbuki to już nie kupi u niej jajek, a jak jakiś politykier go wy**ja to i tak na niego zagłosuje.
  • #23 6603333
    mr.papryk
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 3
    ja moge wam podniesc cisnienie ;D
  • #24 6603711
    Futrzaczek

Ocena: 520
    :arrow: mosfet
    A co może zrobić ten bidny obywatel?
    Ma do wyboru trzech czy czterech politykierów, każdy go kiedyś wy**ujał - a któregoś wybrać musi.
    Sklep można zmienić i chodzić do innego. Mordy straszącej w telewizorze się nie zmieni...
    Konto firmowe:
    F-TECH Michał Kurzela
    Zacisze 20B, Serock, 05-140 | Strona WWW: https://elektronika.top/
  • #25 6604166
    malpek
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    Ale kogo byś nie wybrał to i tak ten pierwszy na liście dojdzie do koryta, a nie ten na którego głosowałeś!
  • #26 6604195
    niutat
    Poziom 36  
    malpek napisał:
    Ale kogo byś nie wybrał to i tak ten pierwszy na liście dojdzie do koryta, a nie ten na którego głosowałeś!

Właśnie coś tam namieszali w ordynacji wyborczej żeby tak właśnie było i można było się obstawiać kolesiami, nie interesuję się polityką więc nie znam szczegółów ale to tłumaczyło by ciągłą obecność niektórych skompromitowanych totalnie osobistości przy korycie.
  • #28 6613496
    wada

Ocena: 732
    Głosować - na jak najmłodszych i nie zepsutych kolesiostwem, układami....
    I najlepiej lewicowców, a nie zgniłych kapitalistów, co myślą jak za młodu zrobić karierę i innych wyrolować, a młody i zaraz po studiach zna dobrze Angielski i nie tylko, i nikt go nie wyroluje, na czas będzie głosował, a nie jak mu tłumacze przetłumaczą jak w zabawie w głuchy telefon, tłumaczone z jednego języka na drugi, z angielskiego na włoski, potem hiszpański, potem niemiecki, potem ... i dopiero Polski co z tego wyjdzie to super koszmar i najczęściej po czasie jak się odbyło głosowanie - ta zabawa w głuchy telefon to fakt - opowiadali o tym aktualni eurodeputowani.
    Konto firmowe:
    Elefant
    Wagonowa 34, Wrocław, 52-231 | Strona WWW: literyzmetalu.pl
  • #29 6613571
    Stary1952
    Poziom 32  
    wada napisał:
    [b]Głosować - na jak najmłodszych i nie zepsutych kolesiostwem, układami.

Podpisuję się obydwoma rękami pod tym apelem , dodam jeszcze nie głosujcie na pierwsze numery na liście bo te są kolesiowskie ( chyba , że znacie kogoś dobrze ) . Bardzo ważna jest obecność młodych - czytaj większość z elektrody , pomyślcie co się może stać jak pewna grupa ludzi po niedzielnej mszy odpowiednio ukierunkowana pójdzie głosować a nas nie będzie , aż strach pomyśleć !!
    Nie zaliczam się do młodych , do emerytury zostało mi niecałe trzy lata ale na pewno pójdę i jeszcze pociągnę za sobą całą moją rodzinę . :idea:
    Pozdrawiam .

Podsumowanie tematu

✨ Temat dyskusji dotyczy kontrowersyjnych i postrzeganych jako absurdalne pomysłów politycznych, które wywołują frustrację wśród uczestników forum. Poruszane kwestie to m.in. propozycje dotyczące obowiązkowego monitoringu sklepów sprzedających alkohol i kasety wideo, nakazów postawy podczas Hejnału Mariackiego oraz pomysły podatków (od starszych samochodów, od "starości"). Dyskusja przechodzi w szersze rozważania na temat stanu państwa, polityków, mediów, wyborów oraz wolności obywatelskich. Uczestnicy wyrażają brak zaufania do władzy i mediów, zastanawiają się nad wyborami i metodami walki z postrzeganą "głupotą ludzką" w polityce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA