logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gaźnik BING 17 - trudności z odpalaniem zimnego silnika w Simsonie

Lagun 14 Lip 2009 23:26 3881 4
REKLAMA
  • #1 6779898
    Lagun
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam!!!
    Mam problem taki, gdy simek jest zimny, to ciężko odpala, gdzieś po 2-3 kopnięciu (czego nigdy nie miałem, PALIŁ ZAWSZE OD KOPA) i ma tak- wskakuje szybko na obroty, za chwile traci je z powrotem wskakuje i gaśnie, odpalam tak, warkocze jak by raz dostawał dawkę raz nie i za chwile jest normalnie i mogę jeździć, aż paliwa braknie. I to mi sie stało tak nagle, gaźnik wyczyściłem i nic, może macie inne propozycje, może wcale to nie gaźnik, a tak przy okazji, to jaka dawka powinna być na tym gaźniku ustawiona?
  • REKLAMA
  • #2 6784162
    bass_
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Roznice w kazdym gazniku sa minimalnie inne. Sprawdz zaplon.

POzdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6784179
    fortronik
    Admin Sprzętu Medycznego
    Ocena: 318
    Dla mnie wygląda to na złe uszczelnienie gaźnik,kolektor. Objawy wskazują na ssanie powietrza (fałszywego) na odcinku gaźnik cylinder. Rozbierz jeszcze raz uszczelnij, wyreguluj i powinno hulać.
  • REKLAMA
  • #4 6787355
    Lagun
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    No to chyba była uszczelka bo wyjąłem ją w kawałkach i troche musiałem podregulowacć dawkę i już pali od kopa i jeździ ale mam jedno pytanie dlaczego jest taka różnica cenowa między zwykłym a tym gaźnikiem co on ma że droższy ???
  • #5 6788082
    fortronik
    Admin Sprzętu Medycznego
    Ocena: 318
    Bardziej zaawansowana technika, precyzyjne wykonanie. To są koszty
REKLAMA