logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows XP - Restart po kopiowaniu plików, pętla instalacyjna

marcinbvb 15 Paź 2009 11:27 1332 5
REKLAMA
  • #1 7130797
    marcinbvb
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Mam problem z zainstalowaniem windowsa xp. Robiłem to już wiele razy, i nigdy nie było problemu ale z tym problemem nie moge sobie sam poradzic. Otóż w biosie mam wszystko dobrze ustawione (czyta wina z płyty) ale z tego co pamiętam to zawsze wyskakiwało okienko "naciśniecie dowolnego klawisza spowoduje rozruch z cd" (czy coś w tym stylu) A dzisiaj wykrywa cd i zaraz sprawdza konfigurację i zaczyna się formatowanie , a później kopiowanie plików. Dochodzi do restaru systemu. Czekam 15 sekund i instalacja zaczyna się od nowa. i tak w kółko. Próbowałem na dwóch dyskach twardych ale jest to samo. Może jeszcze coś w biosie, albo z systemem jest coś nie tak? Proszę o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7130827
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Po pierwszym uruchomieniu, gdy pliki zostaną już skopiowane, udaj się do biosu i zmień bootowanie na HDD. Ew. jeśli możesz, wywołaj boot menu i wybierz rozruch z dysku.
  • REKLAMA
  • #4 7130852
    marcinbvb
    Poziom 2  
    Pierwszy to Western Digital WD800JB Caviar(ten cały czas dzialał) SE drugi samsung SV4084H (leżał kilka miesiecy w szafie. Obydwa są ustawione na master.

Dodano po 27 [minuty]:

Podczas restartu w biosie próbuję wybrac hdd ale nie ma takiej opcji. Jest pełno innych (usb hdd, scsi, itd ale nie ma hdd). Czyżby nie wykrywało dysku czy co?
  • REKLAMA
REKLAMA