Witam,
przepraszam, że się wciskam, ale nie chcę tworzyć nowego tematu...
W astrze DTL 2,0 przy dzisiejszym mrozie -8 wskaźnik temperatury podnosi się na pierwszą, może drugą kreskę, po przejechaniu... 20km. Aby było ciekawiej, wskazówka ta podniesie się do wspomnianego poziomu o ile nie przełączę pokrętła nawiewu na drugi bieg. Niestety w aucie przy ogrzewaniu ustawionym na 1, jest delikatnie mówiąc niezbyt ciepło. Jeśli zechciałbym podarować sobie odrobinę komfortu cieplnego poprzez przełączenie nawiewu na 2, to niestety wskazówka zalegnie w okolicach pierwszej kreski.Tak, ten kierowca w czapie podczas jazdy w aucie, którego mijaliście, to ja- użytkownik zimnej astry II. Pozdrawiam przy okazji wszystkich kierowców w beretach, kapeluszach i czapach. Mając świadomość problemu i mając na względzie dobro auta wolałem aby jemu było cieplej, dlatego też nie kombinowałem zbytnio pokrętłem nawiewu, pozostawiając je w pozycji 1. Niestety pokonywanie 30km odcinków w takich warunkach nie należy do przyjemności, więc pytam Was serdecznie, cóż za przypadłość dosięgnęła toż to auto? Po tych 30 km i przy jeździe po mieście skazówka (ogrzewanie na 1) powędruje w okolice 80st.
Chłodziwo- jest
Pokrętło działa normalnie- widoczne różnice w intensywności nawiewu ciepłego powietrza
Termostat/węże - nie sprawdzałem
Wskazówki mile widziane.