Cześć. Chciałem przedstawić Wam mój subwoofer, który zrobiłem kilka dni temu do samochodu. Jest oparty na głośnik Bass Wasbair 30 cm. Może nie jest to jakiś super głośnik, ale jak za 50 zł to spisuje się świetnie. Jako że nie znam parametrów głośnika postanowiłem dać go w closed 40L. Głosnik ma niej więcej 150 wat RMS. W samochodzie spisuje się świetnie, dobry impuls, dobry wykop i całkiem spore zejście jak na taki typ obudowy. Jest ona wygłuszona (każda ścianka po 3-4 cm waty), skrzynia szczelna 100 %, dwie warstwy silikonu i maxymalnie uszczelniony terminal od środka. Może i wieśniackie obicie, ale mi się podoba
A teraz kosztorys : głośnik 50 zł, obudowę miałem, terminal 6 zł, kabel 50 gr, kocyk miałem, śrubi 50 gr. Subwoofer będzie napędzał wzmacniacz o mocy ok. 160 wat RMS w mostku. Wzmacniacz to Interconti PA15820, moc 2 x 80 wat RMS, 1 x 160 wat RMS w trybie bridge. Za wzmacniacz dałem 50 zł, na razie nie ma go pokazanego, ale w najbliższych dniach będzie foto, a nawet filmik jak pracuje subik
Myślę, że za o. 107 zł udało mi się stworzyć to czego chciałem
Niestety brak zdjęć z pracy nad subem bo wahałem się czy dać go na forum, ale wkońcu dałem skończony i oto fotki. Proszę o jakieś sugestie, co mógłbym zmienić itp
Fajne? Ranking DIY