logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 1.6 1996 - Silnik pracuje na 3 cylindry, pływające obroty, gaśnie

danish33 10 Maj 2010 23:27 1041 4
REKLAMA
  • #1 8061095
    danish33
    Poziom 10  
    Witam! Mam następujący problem od kilku dni silnik pracowal tak jakby na 3 cylindry po odpięci kabla na 4 swiecy nie było żadnej zmiany myslałem ze to swieca i wymienilem nic to nie dało. sprawdzilem kopułkę od aparatu i okazało się że już mocno zabrudzona, wymieniłem kopułkę i palec ,przez prypadek zamienilem kable i nie odpalal teraz podlączyłem poprawnie ale cos jest nie tak obroty pływaja silnik po chwili gasnie jak todam gazu obroty nadal sa pływajace nie wiem gdzie szukać przyczyny bo nie sztuka wymienić wszystko POMOCY!
  • REKLAMA
  • #2 8061186
    MLQDY
    Poziom 15  
    Ocena: 35
    Po pierwsze upewnij sie,ze masz dobra kolejność przewodów w tej chwili, nastepna sprawa jeśli pływa Ci na obrotach to byc moze przy zmianie kopułki przestawiłes zapłon aparatem.
  • REKLAMA
  • #3 8061207
    danish33
    Poziom 10  
    mysle ze raczej nie powinien sie przestawic bo regulacja jest niezależna w stosunku do kopulki

Dodano po 4 [minuty]:

zastanawiam sie czy moze to byc od kabli sa oryginalne ale maja jakby nie patrzyć juz 14 lat
  • REKLAMA
  • #4 8061534
    jolekmisia
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    a jak podmieniłeś kable to nie strzelił z raz w gardełko ?
    sprawdź czy niczego nie ściągnęło jakiegoś przewodu powietrznego , bo chyba tylko tyle możesz zrobić bez diagnozy .

pozdr.
  • #5 8083896
    danish33
    Poziom 10  
    sprawdziłem przewody ale nic , ta myśl jednak mnie naprowadziła, okazało się że całkowicie uszkodzony jest element gumowo-metalowy między mechanizmem wtrysku a kolektorem i to powodowało zasysanie lewego powietrza i pływanie obrotów
    dzięki za myśl

Dodano po 3 [minuty]:

wymian świec na NGK i kabli wysokiego pomogła całkowicie
REKLAMA