logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Amator 2 Stereo - trzeszczenie dźwięku po wymianie elektrolitów

MałyLesiu 27 Sie 2004 20:10 1305 4
REKLAMA
  • #1 817898
    MałyLesiu
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Mam amplituner Amator 2 Stereo.Podłaczony jest do mojego kompa ale strasznie trzeszczy niezaleznie od głosników jakie są podłączone.Wymieniłem wszystkie elektrolity w poblizu końcówek ale nic to nie dalo!Co jeszcze moge zrobic? :cry:
  • REKLAMA
  • #2 817913
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Z komputera sygnał jest bardzo mocny, a wejście w amatorze pewnie za czułe, może dla tego masz zniekształcenia, spróbuj zmniejszyć sygnał z komputera i wtedy zobaczysz czy to samo będzie.
    Ps. Rzuciłem okiem na schemat, tam są dwa wejścia, jedno adapterowe o czułości 300mV połączone równolegle z wejściem magnetofonowym do pinu 3 i 5 natomiast pin 1 i 4 są mniej czułe, spróbuj podpiąć się pod 1 i 4, a 2 to masa.
  • REKLAMA
  • #3 817960
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    sprawdż potencjometry ja dzisiaj nabyłem coś takiego za 5 zł sprwne :D
    i jest tak że sam sie zcisza albo zgłaśnia a to wina potencjometru bo jak podłącze końcówke przez inny to ok a pr ki to słaba strona diory
  • REKLAMA
  • #4 818301
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    5zł! Extra! Ratujmy "Made in Poland" :-)
  • #5 818899
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    genaeralnie mój cały trzeszczy i sam sie scisza bo w okropnym stanie są suwaki od basu wysokich i głośności a balans w ogóle nie działa :D
    pozatym coś nie łączy (najpewniej potencjometr od głośności ) bo w jednym kanale są tylko wysokie tony nie ma basu w ogóle podświetlenie sie nie świeci (bezpiecznik albo żarówki ) i panel cały odpada nie ma przycisków złom ale powiedzcie za 5 zł to mi sie opykało amator 3 to był mój pierwszy wzmak wżyciu teramam tego 2b streo za 5zł kupiony :D (qmpel go kupił od kogoś za 4 zł zyla zarobił :lol: )

:arrow: malylesiu wejście adapterowe ma z 5mv tam nie podłączaj podłącz do magnetofonowrego ono ma z 500mV i nie powinien komp go przesterować pin 5-prawy kanal 3-lewy kanał 2 masa (numeracja według diory ) tu masz oznaczenia
    Załączniki:
    • Amplituner Amator 2 Stereo - trzeszczenie dźwięku po wymianie elektrolitów symbole.gif (1.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA