logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Grand Vojager 2001 2.5 crd lx rozładowuje się akum.

Mario3572 10 Cze 2010 12:19 3504 8
REKLAMA
  • #1 8175183
    Mario3572
    Poziom 10  
    Witam wszystkich!
    Posiadam Voyagera 2001r i mam problem bo w ciągu trzech dni samoczynnie rozładowuje mi się akumulator.
    Kupilem nawet nowy i jest to samo.
    Co robić, co sprawdzić, niby mam wszystko wyłączone?
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 8175207
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    Sprawdź pobór prądu radia samochodowego. Niektóre potrafią dużo pobierać nawet w stanie stand-by.
  • REKLAMA
  • #3 8178809
    Mario3572
    Poziom 10  
    Oki dzieki! W sumie to mam popsute opuszczanie szyby kierowcy moze tam caly czas jest Pobor pradu?sprawdze dzieki
  • REKLAMA
  • #4 8180360
    Mario3572
    Poziom 10  
    Witam ponownie!! Sory ale auto kupilem miesiac temu i dzisiaj zauwarzylem ze jak wlaczam swiatla niezapala mi sie podswietlenie deski i wszystkie swiatelka np.podswietlenie radia i wyswietlacz gasna ,chyba jakies zwarcie ale gdzie tego szukac ????z elektryki jestem noga!!!prosze o pomoc !!!! dzieki
  • #5 8516514
    pekor
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    jak nie orientujesz się na elektryce to sobie odpuść i jedź do serwisu - nie dawaj domorosłym "FACHOWCOM" bo to auto ma zmiennonapięciową instalację i w zależności od aktualnego stanu instalacji podaje inne prądy. np. sterowanie zamkiem centralnym zmienia się dynamicznie a po pewnym czasie od zamknięcia napięcie spada do kilku wolt i "ŚPI" dopiero po otrzymaniu impulsu np. z pilota budzi się i napięcia wracają do poziomu roboczego. W serwisie diagnoza to ok 140 zł a za sprawdzenie i naprawę ewentualnych przerw w instalacji zapłacisz ok 500 - (2,5 roboczogodziny) przy czym w tej cenie jest już wspomniana diagnostyka OBD. Tak więc zastanów się czy warto dawać komuś żeby się uczył na twoima aucie i za twoje pieniądze wiedząc że może narobić większego bigosu niż tak naprawdę pomóc. W rezultacie może się okazać że "PAN FRANEK" i jego "FACHOWOŚĆ" wpakuje cię w prawdziwe wydatki
  • #6 8579201
    Mario3572
    Poziom 10  
    witam!!
    akumulator rozladowywal sie poniewaz kluczyk od stacyjki byl juz wyrobiony stary i pozostawialem polozenie stacyjki po wylaczeniu silnika i opuszczeniu auta w nieprawidlowej pozycji.
  • REKLAMA
  • #7 8743921
    adam_laszuk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam, jaki macie pobór prądu na seryjnych radiach w voyagerach?
    ja mam 0,5A na wyłączony radio i wyłączonym zapłonie
  • #8 8743989
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5150
    Nie więcej jak 50-60mA i niezależnie czy to voyager czy inne auto
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #9 8745637
    adam_laszuk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    czyli moje jest walnięte.
    A czy może to być wina wzmacniacza przy tylnych głośnikach?

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiadający Chryslera Grand Voyagera z 2001 roku zgłasza problem z samoczynnym rozładowywaniem akumulatora, mimo zakupu nowego. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie poboru prądu z radia samochodowego oraz uszkodzonego mechanizmu opuszczania szyby, który może powodować ciągły pobór energii. Użytkownik zauważył również problemy z podświetleniem deski rozdzielczej i radia, co może wskazywać na zwarcie w instalacji elektrycznej. Wskazano na konieczność skorzystania z serwisu, aby uniknąć kosztownych błędów przy samodzielnej diagnostyce. Ostatecznie, problem został rozwiązany przez wymianę kluczyka stacyjki, który był wyrobiony i pozostawiał stacyjkę w niewłaściwej pozycji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA