Witam Panowie, zwracam się do was z ogromną prośbą, chcę powrócić do żywych mój 30letni, piękny gramofon - Unitra Fonica Daniel G-1100fs - wygrzebałem go z piwnicy - leżał tam ponad 10 lat... Bogu dzięki jest na prawdę w dobrym stanie! wszystkie dotykowe sensory działają, tylko dwa z nich nie świecą ale to już drobnostka... problemem jest ramię. Jeden z kabelków jest zerwany, prawdopodobnie ten odpowiedzialny za podnoszenie i opuszczanie ramienia ponieważ na boki ramię chodzi prawidłowo ( zamieszczę zdjęcia i filmik )... następnie, nie posiadam do niego igły, wiem, że jest to MF100 i ponoć 104 też podchodzi - tyle odnośnie gramofonu.
Następną sprawą są kolumny, także Unitra - Tonsil 30W 8 omów... basy do wymiany ponieważ membrany po 30 latach dosłownie kruszą się
i w jednej z kolumn nie działa głośnik wysoko tonowy - tyle odnośnie kolumn.
Ostatnią sprawą jest wzmacniacz, chcę kupić jakiś używany - interesuje mnie tylko Unitra - chcę poskładać ten sprzęt w całości pod logiem wspaniałej, polskiej firmy Unitra
Cały zestaw jest zestawem mojego ojca kiedy był nastolatkiem... szkoda, że sprzedał wzmacniacz - był to piękny WS - 503.
Ogólnie moja prośba polega na doradzeniu przez was jak robić to ramię? czy igłę kupować nówkę czy też używaną... odnośnie kolumn jakie basy kupić? chciałbym kupić te same... dostane gdzieś takie? jaki głośnik wysoko tonowy i jakie wzmacniacze polecacie do mojego sprzętu?
odnośnie części używanych - igła, bas, wysoko tonowy, wzmacniacz - może ktoś z was ma co do upchnięcia?
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że pomożecie mi ożywić to cudo:D!
Aha jest jeszcze jeden problem - kasa - ale w tym to mi chyba nie pomożecie
[url=http://img822.imageshack.us/g/[/url]
Proszę wstawić zdjęcia w sposób właściwy.
Regulamin pkt. 10.11.
GM
Następną sprawą są kolumny, także Unitra - Tonsil 30W 8 omów... basy do wymiany ponieważ membrany po 30 latach dosłownie kruszą się
Ostatnią sprawą jest wzmacniacz, chcę kupić jakiś używany - interesuje mnie tylko Unitra - chcę poskładać ten sprzęt w całości pod logiem wspaniałej, polskiej firmy Unitra
Cały zestaw jest zestawem mojego ojca kiedy był nastolatkiem... szkoda, że sprzedał wzmacniacz - był to piękny WS - 503.
Ogólnie moja prośba polega na doradzeniu przez was jak robić to ramię? czy igłę kupować nówkę czy też używaną... odnośnie kolumn jakie basy kupić? chciałbym kupić te same... dostane gdzieś takie? jaki głośnik wysoko tonowy i jakie wzmacniacze polecacie do mojego sprzętu?
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że pomożecie mi ożywić to cudo:D!
Aha jest jeszcze jeden problem - kasa - ale w tym to mi chyba nie pomożecie
[url=http://img822.imageshack.us/g/[/url]
Proszę wstawić zdjęcia w sposób właściwy.
Regulamin pkt. 10.11.
GM