Witam wszystkich
Zbieram elementy na budowę projektora HD i zastanawiam się na zakupem małego TV w rozdzielczości 1280 x 800 (matryca 13,3"). Dokładnie ten model:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Inne elementy, które już posiadam:
- rzutnik LECH 3 - działający
- lampy halogenowe
- tonę wiatraków
- tonę szyb z okien
- narzędzia
- trochę wiedzy...
Teraz podstawowe pytania: czy taki TV nadaje się na budowę projektora i jaka będzie trwałość takiej matrycy... ?
Projektor ma służyć głównie do filmów w rozdzielczości HD - wieczorem.
Czy rzutnik LECH 3 mogę wykorzystać do budowy projektora (czy będzie pasował na matryce 13 - 14 " ) ?
Gdzie kupić soczewkę skupiającą (potrzebna do światła).
Czy taki rzutnik LECH 3 posiada w sobie obiektyw, który mogę wykorzystać?
Gdzieś wyczytałem, że do budowy projektora potrzebne są dwie soczewki fresnel .. czy to prawda?
Proszę o opinie, to będzie moja pierwsza konstrukcja... stąd tak proste pytania
Skąd pomysł?
Ze względu na fundusze, używany projektor HD kosztuje 1500 zł , a swój mogę
mieć za 500 zł o ile dobrze liczę... proszę o opinię...
Kompletny brak znajomości regulaminu oraz zasad panujących w dziale DIY Konstrukcje. Proszę temat założyć we właściwym dziale. Dodatkowo link do aukcji (regulamin punkt 10.11). Proszę zapoznać się z regulaminem.
/Faces/
Zbieram elementy na budowę projektora HD i zastanawiam się na zakupem małego TV w rozdzielczości 1280 x 800 (matryca 13,3"). Dokładnie ten model:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Inne elementy, które już posiadam:
- rzutnik LECH 3 - działający
- lampy halogenowe
- tonę wiatraków
- tonę szyb z okien
- narzędzia
- trochę wiedzy...
Teraz podstawowe pytania: czy taki TV nadaje się na budowę projektora i jaka będzie trwałość takiej matrycy... ?
Projektor ma służyć głównie do filmów w rozdzielczości HD - wieczorem.
Czy rzutnik LECH 3 mogę wykorzystać do budowy projektora (czy będzie pasował na matryce 13 - 14 " ) ?
Gdzie kupić soczewkę skupiającą (potrzebna do światła).
Czy taki rzutnik LECH 3 posiada w sobie obiektyw, który mogę wykorzystać?
Gdzieś wyczytałem, że do budowy projektora potrzebne są dwie soczewki fresnel .. czy to prawda?
Proszę o opinie, to będzie moja pierwsza konstrukcja... stąd tak proste pytania
Skąd pomysł?
Ze względu na fundusze, używany projektor HD kosztuje 1500 zł , a swój mogę
mieć za 500 zł o ile dobrze liczę... proszę o opinię...
Kompletny brak znajomości regulaminu oraz zasad panujących w dziale DIY Konstrukcje. Proszę temat założyć we właściwym dziale. Dodatkowo link do aukcji (regulamin punkt 10.11). Proszę zapoznać się z regulaminem.
/Faces/