logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć nowe radio w VW Golf IV, gdy nie działa po instalacji?

mietek901 23 Sep 2010 10:44 2002 7
ADVERTISEMENT
  • #1 8541064
    mietek901
    Level 2  
    Witam.
    Mam Golfa IV i mam problem.
    Kiedy kupiłem auto poprzedni właściciel miał swoje nowe radio i je wyjął.
    I teraz tak mam jedną wtykę i podłączyłem do starego radia wszystko gra.
    Kupiłem sobie nowe radyjko, podłączam i nic.
    Nawet się nie włączy.
    Co mam robić?

Moderated By damiancz:

Dział serwis - chyba żartujesz. Przenoszę do Piaskownicy choć pewnie i tak wyląduje w koszu.

• ADVERTISEMENT
  • #2 8541098
    nece616
    Level 26  
    Help: 91
    Rate: 216
    Masz wlozony bezpiecznik w radiu?
  • ADVERTISEMENT
  • #3 8541123
    mietek901
    Level 2  
    Na nowym radiu nie ma wogóle bezpiecznika a w aucie ojca radio normalnie gra
    a u mnie nic
  • ADVERTISEMENT
  • #4 8541423
    nece616
    Level 26  
    Bezpiecznik powinien byc z tylu w obudowie od radia lub na plusowym przewodzie od zasilania. Podaj nazwe i model tego radyjka
  • #5 8541558
    mietek901
    Level 2  
    RADIO MANTA RS 2500 RS2500
  • #6 8543074
    nece616
    Level 26  
    Poczytaj w instrukcji czy na zasilanie nie ida dwa plusowe kable. Jeden od zasilania normalnie a drugi do podtrzymania napiecia. Czyli podsumowujac dwa kable podpinasz pod plus zasilania a jeden standardowo na mase o ile producent nie zaleca inaczej. Trudno mi powiedziec gdyz nie znam tego modelu radyjka. Sam szukam instrukcji zeby cos znalesc i pomoc ale niestety musisz sie samemu upewnic gdyz nie jestem w stanie znalesc niczego poza kilkoma zdjęciami na ktorych i tak nic nie widac.
  • #7 8543120
    sebek3
    Level 30  
    Help: 125
    Rate: 343
    Jeśli na radiu umieszczony jest schemat podłączenia to wklej nam jego zdjęcie.
  • ADVERTISEMENT
  • #8 8544162
    Mirek Z.
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Help: 1132
    Rate: 530
    Nowe radio podłącza się typowo, najwidoczniej musisz coś zmienić w przewodach w autku. Do tego jest potrzebny miernik i trochę umiejętności. W razie czego poproś fachowca, po co masz ryzykować np. spalenie instalacji w autku lub radia.

Topic summary

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem nowego radia Manta RS 2500 w Volkswagenie Golfie IV, ponieważ radio nie włącza się. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie bezpiecznika, który powinien znajdować się w obudowie radia lub na przewodzie zasilania. Użytkownik zauważył, że w nowym radiu nie ma bezpiecznika, a w innym aucie radio działa normalnie. Inne sugestie obejmowały sprawdzenie schematu podłączenia, upewnienie się, że dwa przewody zasilające są prawidłowo podłączone oraz ewentualne skorzystanie z pomocy fachowca, aby uniknąć uszkodzenia instalacji.
Generated by the language model.
ADVERTISEMENT