logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie nowego kluczyka w Skodzie Oktavi II 2006 Vag-

RZ10 13 Sty 2011 21:24 3276 7
REKLAMA
  • #1 9002075
    RZ10
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Czy ktoś z forumowiczów samodzielnie wykonał programowanie immo nowego kluczyka w Skodzie Oktavi II 2006r. za pomocą programu vag k+can commander 1,4 ?

Pytam bo mnie sie nie udało dopisać nowego kluczyka w Skodzie Oktavi II 2006r
    Drugie pytanie :odczytałem PIN trzy cyfrowy-czy ktoś sie z tym spotkał ze te skody maja taki trzy cyfrowy PIN
    Próbowałem w Key learning na 2 sposoby wpisywać PIN trzy cyfrowy i cztero cyfrowy ,dodawalem zero z przodu i nic .Oryginalny kluczy był włozony w stacyjce na wlączonym zapłonie ,jak kliknolem Learm patrzylem jak kontrolka immo zgasnie i szybko wkladałem ten drugi kluczy do zakodowanie i nic kontrolka nie gasła tylko przerywala. I ten drugi nie zakodował sie.
    Nie wiem w czym błąd popłniałem.Może ktos to robił i udało mu sie zaprogramowac i podzieli sie wiadomosciami.Obiecuje zrewanzowac się wiadomościami jak dopisać Vag Tacho. Mozna pisać na PW
    Zgóry dziekuje RZM
  • REKLAMA
  • #2 9002910
    rox1
    Poziom 18  
    Ocena: 169
    Witam ,nie dopiszesz tego tym badziewiem to nic nie robi tylko orginał ,jeżeli masz pin i pestke krypto "pretegowaną" pod skode to zrobisz to np.vcds lub vas.(to jest już immo 4 skończyło się badziewiarstwo)

pozdro rox!
  • REKLAMA
  • #3 9003853
    RZ10
    Poziom 10  
    Dzięki za radę. Ja wiem ze to nie jest profesjionalny sprzęt, ale ja głównie zapytałem o ten PIN ,czy jest mozliwe aby był 3 cyfrowy bo taki odczytałem.
    własnie o to chodzi ze nie miałem PINu i musialem sie podpiąc tym comanderem 1,4.I jeszcze raz zapytuje czy w Can musi sie podac PIN 5 cyfrowy cz 4 cyfrowy.Jeżeli ktos wie to bedę wdzęczny
  • #4 9004522
    janusz2008
    Poziom 33  
    Ocena: 515
    A wiesz jaki eep. czytałeś?, może lepiej pokaż ten wsad.
  • REKLAMA
  • #5 9004660
    RZ10
    Poziom 10  
    Nie czytałem eepromu,ja zczytałem PIN z funkcji Read Write Immobilizer data ,a może nalezy zczytać z funkcji Read Security Access Code lub z silnika.
    Proszę o wiadomośc czy ten PIN ma byc 5 cyfrowy czy 4.
  • REKLAMA
  • #6 9004854
    janusz2008
    Poziom 33  
    Ocena: 515
    Jak nie umiesz się poslugiwać programem, to nie korzystaj z niego. Zrobisz kiedyś wysyp licznika i go nie postawisz. Musisz wiedzieć i ustawić program na dany licznik.
  • #7 9011405
    rox1
    Poziom 18  
    Ocena: 169
    Wtam ,masz czytać na "security code" ,a pin jest zawsze 5 cyfrowy np.00333 lub 02345 i tyle.

pozdro rox!!
  • #8 9020434
    RZ10
    Poziom 10  
    Dzięki ,teraz po przestudiowaniu kilku forum też doszedłem do tego wniosku,ale dziękuje Ci za życzliwość.
    Jak bedę miał to auto to ponowie próbę zakodowania i poinformuje jak poszło.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o programowanie nowego kluczyka do Skody Octavii II z 2006 roku za pomocą programu VAG K+CAN Commander 1.4. Zgłasza problemy z dodaniem kluczyka oraz wątpliwości dotyczące odczytanego PIN-u, który wydaje się być trzycyfrowy. Odpowiedzi sugerują, że do programowania kluczyka wymagany jest pięciocyfrowy PIN, a także, że lepszym rozwiązaniem może być użycie profesjonalnego oprogramowania, takiego jak VCDS lub VAS. Użytkownicy podkreślają, że nieprawidłowe korzystanie z programu może prowadzić do uszkodzenia licznika. Użytkownik planuje ponowić próbę programowania kluczyka po dalszym przestudiowaniu tematu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA