Witam. W skuterze Kymco zx50 mam problem z iskrą. (raz jest, a raz jej nie ma. Iskrownik, cewka zapłonowa z przewodem WN, fajka oraz świeca zmieniona i dalej to samo. Problem wygląda następująco: Podczas kopania/kręcenia iskry nie ma. Po takim krótkim kopaniu, podczas przekręcania kluczyka w pozycję OFF pojawia się "jedna iskra" choć też nie zawsze. Czasami podczas kopania iskra pojawia się samoistnie. Doczytałem że jeśli wymiana powyższych części nie pomogła to zostaje jedynie moduł CDI. Jednak nie mogę nigdzie tanio znaleźć takiego samego modułu, który wygląda tak (do moderatorów - ten link nie jest aukcją a ofertą sklepu - nie wygaśnie więc nie narusza regulaminu):
Link
A szkoda byłoby wyrzucić 250zł jeżeli nie ma pewności, że ta wymiana pomoże. Zastanawiałem się nad zakupem zwykłego, najtańszego chińskiego modułu jednak nie wiem wtedy jak miałbym go podłączyć...
I wygląd przykładowych tanich modułów:
Link
Link
Może ktoś przerabiał temat i będzie w stanie mi pomóc?
Byłbym bardzo wdzięczny
Link
A szkoda byłoby wyrzucić 250zł jeżeli nie ma pewności, że ta wymiana pomoże. Zastanawiałem się nad zakupem zwykłego, najtańszego chińskiego modułu jednak nie wiem wtedy jak miałbym go podłączyć...
I wygląd przykładowych tanich modułów:
Link
Link
Może ktoś przerabiał temat i będzie w stanie mi pomóc?