logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother HL-1040 - pstrykanie w zespole zębatek, lampka Drum się świeci

loolo 22 Paź 2004 09:46 2318 5
REKLAMA
  • #1 929062
    loolo
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam

Prośba o pomoc - jak w temacie coś pstryka w zespole zębatek napędzających bęben i toner itd. Po właczeniu tak się dzieje, zapala się lampka Drum i z drukowania oczywiście nici.

Koś z forumowiczów zna ten temat ??

z góry dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 929089
    rsikon
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Pozdrawiam Kolege :) właśnie mam ten sam problem z HL-1030 :)

Część problemu znikneła po zamianie wkładu z tonerem - stary najwyraźniej miał wytarte zębatki.

Teraz mam problem z bardzo bladym i rozmazanym wydrukiem.
  • REKLAMA
  • #3 929137
    loolo
    Poziom 11  
    wkład z tonerem raczej nie - bo jak wyjmuje cały wałek z tonerem, blokuje czujniki i tak włączam przy otwartej klapie dzieje sie to samo, czyli strzela w tych trybikach
  • REKLAMA
  • #4 930426
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    A przyglądałeś się po rozebraniu drukarki tym trybikom? Może coś tam wpadło pomiędzy nie. Sprawdź też sam silnik. Czy tryb osadzony na jego osi włąściwie zazębia się z kołem lub kołami napędzanymi.
  • REKLAMA
  • #5 930855
    loolo
    Poziom 11  
    Już rozbroiłem drukarkę i wyjąłem cały zespół napędowy i po wstępnych badaniach nie dopatrzyłem się żeby coś było nie tak. Będę dalej kombinował - ale to dopiero w poniedziałek :wink:
  • #6 941248
    loolo
    Poziom 11  
    Problem ze "strzelaniem" już rozwiązany :multi: (zębatka osadzona na jednym silniku za bardzo odstawała i zachaczała tą co jest pod nią) ale to chyba jeszcze nie koniec. Po włączeniu pomieli sobie troche naturalnie, tak jak powinna i pali sie lamka Drum. Może jeszcze w niej chodzi o przebieg bębna ?? Słyszałem coś o jakieś foli resetującej - tylko gdzie ona jet i jak to zrobić ? i jaka jest kombinacja żeby wydrukować jej strony testowe ?

dzieki i Pozdr.
REKLAMA