Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Yaris 1.4 D4D Brak mocy. Ciężko pali po nocy.

SERFUŚ 20 Feb 2011 06:43 14912 9
Automation24.pl
    SERFUŚ
    Level 10  
    Witam.
    Mam problem z Toyotą Yaris z 2003r 1.4 D4D niema przyspieszenia ani mocy jeździ bo jeździ. Jak przestoi noc lub dłużej na dniu to ciężko odpala. Auto jest nowym nabytkiem i proszę o pomoc zanim wybiorę się do mechanika.
    Wymieniłem świece żarowe bo jedna miała zwarcie a druga spalona.
    Auto kupiłem z palącym się chekiem po podpięciu kompa były następujące błędy
    P1229, P0252, P1228, P0100, P0190, P0204.

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • Automation24.pl
    jawiczka
    Level 28  
    P0100,"Czujnik masowego lub objętościowego przepływu powietrza - usterka"
    P0190,"Czujnik ciśnienia zbiornika zasilania (listwy) paliwa - usterka"
    P0204,"Obwód wtryskiwacza, cylinder 4 - usterka"
    P0252,"Wirnik/krzywka pompy wtryskowej A - sygnał poza zakresem/wydajność"
    P1228-Zespół Dawkujący paliwa.Odchyłka regulacji
    P1229 – usterka obwodu kontroli wycieku
  • Automation24.pl
    SERFUŚ
    Level 10  
    Dziękuję za opis błędów. Ale poczekam aż się zapali od nowa check i zobaczę jaki wyskoczy wtedy błąd.
    macvir
    Conditionally unlocked
    rocznik auta?
    SERFUŚ
    Level 10  
    Jest to 2003r.

Mam takie pytanie odnośnie interfejsu do tego samochodu. Kupiłem Elm 327 USB i mam problem z połączeniem się z samochodem sterowniki już są zainstalowane do interfejsu. Jakim programem mam go połączyć. Pomocy
    SERFUŚ
    Level 10  
    Byłem u mechanika co się trudni dieslem i powiedział że trzeba zrobić pompo wtryskiwacze. Co wy o tym sądzicie? Tak w ogóle lepiej kupić nowe czy ich regenerować, duża różnica ceny.
    energetyk
    Level 12  
    Japońskie można przeglądać programem scanXL ELM,a co do wtrysków to daj auto do dobrego mechanika najlepiej autoryzowanego bo nowe wtryskiwacze mają inne parametry i musi je zciągnąć przez internet od producenta,na stare szkoda kasy.Poza tym masz kumulacje usterek których amator trwale nie usunie
    deesz
    Level 17  
    Wykasuj błędy,pojeździj trochę,kilka razy zgaś silnik i napisz jakie błędy wróciły.Troche dużo tych błędów.Na 1229 pomogło mi kiedyś jak wymieniłem filtr paliwa.Na początek nie szedłbym w koszty.Sprawdź czy przewody paliwowe nie są uszkodzone,szczególnie w okolicy filtra paliwa,czy kostki elektryczne przy elektrozaworkach i przewody podciśnieniowe są podłączone.
    SERFUŚ
    Level 10  
    Witam

Po odebraniu od mechanika auto śmiga. Zostały zregenerowane wtryski i jest OK.

Uważam temat za zakończony.

Czy ma ktoś jakiś program w pełnej wersji i po polsku ScanXL lub ProScan?
    MakroSerwis
    Moderator of Cars
    Przy diagnostyce takim sprzętem przeważnie wyskakuje kilka nieprawdziwych głupot.