logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy]

radioaktiv 24 Paź 2004 14:25 10996 3
REKLAMA
  • Zrobiłem sobie piórnik z 5mm MDFu, pociąłem go brzeszczotem, mimo dostepu do dość profesjonalnej piły, po prostu stwierdziłem że będzie większa satysfakcja po skończonej pracy,

po zrobieniu kolumn zostało mi trochę forniru, więc pomyślałem że użyje go do wykończenia piórnika, bo surowy MDF wyglądał masakrycznie, wstydziłbym się w nim trzymać nawet wierteł, kleiłem metodą na gorąco [żelazko + wyschniety wikol po obu stronach]

Na piórnik nałożyłem trzy warstwy lakieru półmatowego, również wewnątrz piórnika, teraz za każdym otwarciem z piórnika wydobywa się klimatyczny zapaszek który umila czas spędzany na lekcjah w moim liceum

Piórnik posiada ozdobę do otwierania którą wyryłem dobrze naostrzonym nożem kuchennym,

Piórnik przeszedł niedawno update, przykleiłem do niego plan lekcji, oczywiście DIY, żeby zachować klimat, żaden wydruk z drukarki,

Przepraszam za słabą jakość fotek, ale chwilowo dysponuje jedynie kamerką internetową
    Załączniki:
    • Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy] Picture 11.jpg (72.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy] Picture 10.jpg (56.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy] Picture 7.jpg (178.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy] Picture 2.jpg (168.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Piórnik Kuby [MDF 5mm + fornir sosnowy] Picture 1.jpg (175.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    radioaktiv
    Poziom 15  
    Specjalizuje się w: serwisowanie komputerów, elektronika ogólna
    radioaktiv napisał 218 postów o ocenie 14, pomógł 2 razy. Mieszka w mieście Puszczykowo pod Poznaniem. Jest z nami od 2004 roku.
  • REKLAMA
  • #2 946760
    ZajecBaX
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Praktyczna rzecz. Bardzo mi się -bardzo podoba.
    Wiele osób "również ja", buduje jakieś konstrukcje które, zaspokoją ich ambicje a jednocześnie pożądania materialne.
    Kto z nas, pokusił by się o zbudowanie tak banalnego przedmiotu?
    Ty pokazałeś że masz prawdziwą pasję i potrafisz włożyć w swoją pracę dużo serca.
    Uważam że do przyborów szkolnych będzie najodpowiedniejszy.
  • REKLAMA
  • #3 947256
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Widzę, że ma podejrzanie grube te ścianki. Gdzie się toto otwiera i jak wyciąga się te ściągi? :D Wczoraj klocki lego, dziś piórnik, a co będzie jutro? :wink:
    Jak wytrzyma cały rok szkolny to pochwal się.
    Pozdrawiam
  • #4 950270
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    powrót do strych casów ja takich piórników nie pmietam ale rodzice mi takie pokazywali no zawsze coś innego a nie tylko suby i wzmaki SUPER

pozrd.

nelik1987

____
    Zamknalem.
    tom
REKLAMA