Witam! Przepraszam jak powtórzyłem temat lecz żaden projekt mi nie pomógł w rozwiązaniu problemu. Mianowicie chcę zrobić zegarek binarny na Atmega8 i DS1337 był tu jeden projekt lecz on działał w inny sposób niż chcę.
Mam wizję że mój zegarek będzie miał 4 LEDy godzin i 6 LEDów od minut.
3 Przyciski: +1h, +1m, Podświetlenie 5s
Nie jestem zbyt dobry w bascomie, dopiero się uczę. Jak zaprogramować by sygnał zegarowy szedł z magistrali I2C z RTC z kwarcu 32,768Hz?
I czy przy tym zegarze jak dam komunikat np. wait1000ms czy coś takiego, to na pewno będzie to dokładnie jedna sekunda?
Jeszcze nie wiem jak zrobić, by np. gdy nacisnę raz przycisk +1m i on podświetli i dopiero za drugim razem zmieni minuty, to samo z godzinami. No i podświetlenie.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Mam wizję że mój zegarek będzie miał 4 LEDy godzin i 6 LEDów od minut.
3 Przyciski: +1h, +1m, Podświetlenie 5s
Nie jestem zbyt dobry w bascomie, dopiero się uczę. Jak zaprogramować by sygnał zegarowy szedł z magistrali I2C z RTC z kwarcu 32,768Hz?
I czy przy tym zegarze jak dam komunikat np. wait1000ms czy coś takiego, to na pewno będzie to dokładnie jedna sekunda?
Jeszcze nie wiem jak zrobić, by np. gdy nacisnę raz przycisk +1m i on podświetli i dopiero za drugim razem zmieni minuty, to samo z godzinami. No i podświetlenie.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.