logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 1.9 TDI 110KM '98 - trudności z odpalaniem po krótkim postoju

mpkikb 24 Lut 2011 09:37 4648 4
REKLAMA
  • #1 9196206
    mpkikb
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam mam problem z passatem 1.9 tdi 110KM rok98
    autko pali nawet w największe mrozy bez zarzutu na gorącym silniku nie ma też żadnych problemów ale jak go odpalę i pojeżdżę a następnie postoi na przykład dwie godzinki to nie zapali a na przykład gdy postoi jeszcze dwie godzinki odpala bez problemu albo taki przykład z dziś rano odpalił po pięciu minutach musiałem go na chwile zgasić i już nie zapalił a jak wróciłem z pracy to odpalił bez problemu a jeszcze wydaje mi sie że kontrolka grzania świec gaśnie za szybko bardzo proszę o pilną odpowiedz bo takie niespodzianki są bardzo uciążliwe
  • REKLAMA
  • #2 9196264
    badyl666
    Poziom 18  
    Ocena: 108
    Witam. Zdejm wtyczkę z czujnika temperatury i zobacz czy świece grzeją dłużej i dobrze zapala.
  • REKLAMA
  • #3 9196384
    Mariusz Z.
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Prawdopodobnie pompa wtryskowa już ma dosyć. Miałem taki przypadek. No ale należałoby zacząć od sprawdzenia błędów, świec, ustawienia rozrządu.

A odnośnie kontrolki to ona gaśnie ale jeszcze przez chwilę świece grzeją. Wsłuchaj się w przekaźniki, jak cyknie wtedy przestają grzać świece. Ale skoro zimny pali dobrze a tylko letni ma problemy z paleniem to trzeba czepić się czegoś innego.
  • REKLAMA
  • #4 9196404
    mpkikb
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    pompe wtryskowom i tak mam zamiar regenerować ponieważ troche kapie z pod obudowy właśnie miałem nadzieje że to coś da

Dodano po 16 [minuty]:

dzięki za sugestje musze to sprawdzić jak by komuś jeszcze jakiś pomysł wpadł to prosze o pomoc
  • #5 10050440
    koko2212
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam mam pytanie do badyla666
    Mam podobny problem z Passatem odłączyłem wtyczkę z czujnika temp. cieczy i zapalił elegancko więc wymieniłem czujnik ale jest dalej to samo co może być jeszcze popsute?:/ podejrzewam że coś z elektroniką ale co? dzięki z góry za pomoc
REKLAMA