logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić odzyskane pliki Worda i PDF na Windows XP?

Max_Stone 30 Mar 2011 00:13 3085 9
REKLAMA
  • #1 9339496
    Max_Stone
    Poziom 10  
    Witam,

Zwracam się do Was z ogromna prośbą, bo zdarzyło mi się dać ciała... Wywaliłem pliki Worda i PDFy do kosza a następnie odruchowo opróżniłem kosz. Niestety były tam pliki ze studiów mojej żony. Pogrzebałem - poszperałem i wynalazłem dwa programy (ponoć dobre) do odzyskiwania usuniętych danych. Te programy to UndeleteMyFiles oraz PC Inspector filesrecovery. Odzyskanie plików za pomocą obu programów się udało jedynie "połowicznie", tzn. pliki są ale otwierają się jako krzaczki. Próbowałem programu WordRepair oraz "samonaprawiacza" wordowskiego. Efekt, niestety, zerowy. Dołączam paczkę z tymi plikami - może komuś uda się je naprawić?

Pozdrawiam i dziękuje

Igor

PS. System operacyjny Windows XP prof SP3 + pakiet MS Office 2003 pro PL + SP1
    Załączniki:
    • word.rar (3.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9339509
    bobeer
    Poziom 28  
    Ocena: 641
    Jeżeli po usunięciu, nie zapisywałeś nic na dysku, to dziwne by to było, żeby pliki worda zamieniły się w takie krzaki.
    Nawet uszkodzone/nadpisane dokumenty, powinny zawierać zrozumiałe informaje.
    Spróbuj r-studio.
  • REKLAMA
  • #4 9339559
    Max_Stone
    Poziom 10  
    Witam,
    Niestety istnieje szansa, że pliki mogły zostać nadpisane... W google nie znajdę większości z tych plików, gdyż są autorstwa mojej żony... Jedynie ustawy i rozporządzenia są do odzyskania. W przypadku utraty tych plików grozi mi rozwód (nie żartuję) - choć archiwizacja plików na pamięci masowej jest, jak dla mnie, co najmniej dziwna. Niestety pendrive po usunięciu oryginałów został sformatowany i zapisany.

Pozdrawiam
    Igor
  • #5 9394230
    Max_Stone
    Poziom 10  
    Witam,

Jeżeli nic nie da się zrobić, to niedługo zamknę temat. Jednakowoż nadal mam nadzieję na, choćby częściowe, odzyskanie danych.

Pozdrawiam
    Igor
  • REKLAMA
  • #6 9394994
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    Spróbuj programu EasyRecovery może da się coś wyciagnąć z tego pendriva.
  • #7 9397137
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    entermen napisał:
    Spróbuj programu EasyRecovery

Kupisz mu go?
  • #8 9397328
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    Cytat:
    Kupisz mu go?

Wersje tego prgramu są ogolnodostępne w czasopismach komputerowych.
    Poza tym zawsze można skorzystac z wersji trial.
  • REKLAMA
  • #9 9402964
    Max_Stone
    Poziom 10  
    OK, spróbuję namierzyć wersję trialową. Dam znać co z tego wynikło.

Igor
  • #10 9410001
    Max_Stone
    Poziom 10  
    Niestety dalej tylko "krzaki" wyświetla. Mam wrażenie, że pliki są uszkodzone na dobre...

Igor

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odzyskaniem usuniętych plików Worda i PDF na systemie Windows XP. Po opróżnieniu kosza, udało mu się odzyskać pliki za pomocą programów UndeleteMyFiles i PC Inspector File Recovery, jednak pliki otwierają się jako nieczytelne znaki. Użytkownik próbował również narzędzi WordRepair oraz wbudowanego "samonaprawiacza" w Wordzie, ale bez skutku. W odpowiedziach zasugerowano użycie programu EasyRecovery oraz R-Studio, jednak istnieje obawa, że pliki mogły zostać nadpisane, co uniemożliwia ich pełne odzyskanie. Użytkownik planuje poszukać wersji trial programów do odzyskiwania danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA