logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprinter 2,9 - brak paliwa po wymianie pompy wtryskowej, jak odpowietrzyć?

rambi1973 05 Kwi 2011 20:35 7336 6
REKLAMA
  • #1 9364681
    rambi1973
    Poziom 9  
    Mam Sprintera po wymianie pompy wtryskowej, lecz nie może zaciągnąć paliwa. Poluzowałem przewody paliwowe na wtryskach, lecz w rurkach przezroczystych nie ma paliwa czy odpowietrza się samoczynnie, czy jest na to jakiś patencik? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9365472
    jarciu11
    Poziom 19  
    Ocena: 97
    jak to mi powiedziałał kiedyś moj dobry znajomy mechenik gdy po raz pierwszy wymieniałem filtr paliwa w sprincie i nie zaciągał go.. kręć mówi aż odpali kiedys musi zaciągnąć.. dobrze zalać pompe i filtr.....
  • REKLAMA
  • #3 9365515
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1848
    Jak wam nie szkoda pomp przecież one podczas tego kręcenia chodzą na sucho. A nie łatwiej jest wpiąć się w przewody pompką ręczną i chwila moment i wszystko odpowietrzone. Ja do takich celów używam pompki zasilającej od ciągnika. Koszt około 50 zł.
  • REKLAMA
  • #4 9365519
    rambi1973
    Poziom 9  
    Dzięki kolego lutro dam znać co dalej z tematem .
  • REKLAMA
  • #5 9368823
    rambi1973
    Poziom 9  
    Do dzisiaj sprinter nie odpalił na plaku chodzi lecz bez plaka nic,paliwo dochodzi do wtryskow lecz wtryski nie puszczają paliwa jaki to może być powód.
  • #6 9368936
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1534
    Pompa złom, zły montaż.
  • #7 9369517
    rambi1973
    Poziom 9  
    Czyli rozumię że zakupioną pompę mogę spokojnie oddać, fakt nie wiadomo ile auto stało z tą pompą.

Dodano po 23 [minuty]:

Poszukuje również schematu instalacji elektrycznej do Sprintera, czy ktoś dysponuje takim czymś ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z uruchomieniem Sprintera po wymianie pompy wtryskowej, ponieważ nie może zaciągnąć paliwa. W odpowiedziach sugerowane są różne metody odpowietrzania układu paliwowego, w tym kręcenie silnikiem, co może prowadzić do uszkodzenia pompy, oraz użycie ręcznej pompki zasilającej, co jest bardziej efektywne. Użytkownik zauważa, że paliwo dochodzi do wtrysków, ale nie jest ono wtryskiwane, co może sugerować problem z nową pompą lub jej montażem. Dodatkowo, użytkownik poszukuje schematu instalacji elektrycznej do Sprintera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA