Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lanos 2003 1,5 nie odpala

09 Kwi 2011 14:24 5253 15
  • Poziom 33  
    Ktoś miał moze przypadek z lanosem.
    Brak sterowania wtryskiwaczy.
    Kontrolka immo gasnie, linia immo ok.

    Sterownik Delco hybryda

    Może ktos ma schemat ????
  • Poziom 23  
    Witam

    Ktoś może i ma.

    Albo kabelkologia albo ster - ja miałem kilka sztuk tego typu i albo gniła masa, wiązka lub do wymiany komplet (ale je się nie znam - mody mnie ostatnio opier%$R^) .

    Szkoda się bawić - klient kupił komplet za niecałe 200 zeta.

    P.S.

    Te dziady nie odpalają na podpiętym laczku made in P.R.C. - nie wiem jak w innych testerach.
  • Poziom 33  
    super masz może reszte czyli masy i zasilania ???
  • Poziom 15  
    A zobacz no jeszcze , czy nie zaśniedziało połączenie wtyczka/gniazdo przy czujniku położenia wału .
    Jak czujnik ten nie poda impulsu do kompa , to nie będzie sterowania wtryskami oraz nie będzie iskry na wiecach.
  • Poziom 33  
    jamszoł napisał:
    A zobacz no jeszcze , czy nie zaśniedziało połączenie wtyczka/gniazdo przy czujniku położenia wału .
    Jak czujnik ten nie poda impulsu do kompa , to nie będzie sterowania wtryskami oraz nie będzie iskry na wiecach.


    iskra była i jest brak sterowania wtryskami

  • Poziom 34  
    a w sterowniku masz jakieś DTC? wygląda jakby go jednak immo trzymało...
    pompą paliwa steruje ?
  • Poziom 16  
    witam moze głupie pytanie ale jest lpg
  • Poziom 33  
    lpg jest sekwencja, juz odpięte.

    pompa chodzi

    brak diagnozy - temu szukam problemu w zasilaniach lub w ecu
  • Poziom 11  
    sekwencja odcina wtryski wiec moze przy demontazu cos nie tak poszło, zwykłe odpięcie nie wystarczy
  • Poziom 12  
    sprawdz masy ecu poprawnie
  • Poziom 33  
    Wczoraj miałem 5 munetek na to auto i sprawdziłem narazie tylko miernikiem zasilania i masy ok. Dziś sprawdze pod obciążeniem.
  • Poziom 17  
    kiedys meczylem a3 akl , immo gasło , ale to immo trzymało , w sterownikach brak dtc , na probe zrob off lub emu
  • Poziom 30  
    Diagnoza jest na jednej linii z immo, odepnij puszkę immo i spróbuj się połączyć, miałem dokładnie taki przypadek i pomógł emu.
    pozdr