logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon: echo i trzaski podczas rozmów na Skype/Ventrilo/GG

ilendos 10 Kwi 2011 19:46 5307 7
REKLAMA
  • #1 9384465
    ilendos
    Poziom 10  
    Witam mam problem z mikrofonem. Gdy rozmiawiam z kimś na skype/ventrillo/gg to wszyscy sie skarżą że słyszą siebie i jakieś trzaski (wszystko co słysze w słuchawkach, ale jak wyłącze dźwięk w słuchawkach oni dalej słyszą odbicie). Nawet odłączyłem mikrofon to było słychać odbicie . nie wiem co sie dzieje.
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 9384542
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5167
    Masz problemy z kartą dźwiękową. Jaki to komputer (płyta, procesor, karta), dziś Tutaj Czarnoksiężnicy mają fajrant !!
  • REKLAMA
  • #3 9385185
    ilendos
    Poziom 10  
    mam (z tego co wiem, niezabardzo wiem jak to sprawdzić)
    Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz
    Karta dźwiękowa BrookTree Bt878
  • REKLAMA
  • #4 9385210
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Użyj programu Everest.
  • REKLAMA
  • #8 9385579
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5167
    RADU23_ Sądzę, że kolega ma problem nie softwarowy a hartwarowy, coś powoduje (uszkodzona PCB, kondensator? ), że sygnał audio na sluchawki włazi mu na wejscie mikrofonowe i całość sie zapętla.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z mikrofonem, który powoduje echo i trzaski podczas rozmów na Skype, Ventrilo i GG. Inni uczestnicy rozmowy słyszą odbicie dźwięku, nawet gdy mikrofon jest odłączony. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może być związany z kartą dźwiękową (BrookTree Bt878) lub uszkodzeniem sprzętowym, które powoduje zapętlenie sygnału audio. Rekomendowano użycie programu Everest do sprawdzenia konfiguracji komputera oraz reinstalację sterowników dźwiękowych za pomocą CCleanera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA