logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dostęp do serwera z dwóch komputerów na raz w Win XP

mavi 17 Maj 2011 17:48 2159 5
REKLAMA
  • #1 9516370
    mavi
    Poziom 19  
    Ocena: 41
    Witam

Mam dość nietypowy problem i jakoś mija czas a ja nie potrafię zobię z nim poradzić.
    Chodzi o to, że potrzebuję mieć dostęp zdalny z dwóch (nr 1 i nr 2) komputerów do trzeciego (nr 3). Wszystki komputery są z systemem Windows XP.
    Przy czym, jedno połączenie między komputerami ( nr 1 i nr 3) jest oparte o pulpit zdalny i w tym połączeniu nie mogę dokonać zmian i to połączenie jest ciągle aktywne. Nie da się zastosować alternatywnego programu.
    Drugie połączenie, czyli miedzy komputerami (nr 2 i nr 3) to już problem. Stosowanie pulpitu zdalnego powoduje wylogowanie się komputera nr 1, a programy typu VNC nie działają, póki zdalny pulpit jest włączony. Program teamvewer odpada z racji ceny licencji - jest po prostu chora ...
    VNC i pulpit zdalny działają na innych portach wiec nie to jest problemem w połączeniu i nie za bardzo mam pomysł co zrobić. Przeglądałem net ale nigdzie nie natrafiłem na podobny problem.

Notka o systemie operacyjnym przydałaby się zarówno w temacie jak i treści postu - proszę uzupełnić. Regulamin punkt 3.1.15. [piterus99]
  • REKLAMA
  • #2 9516469
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    > a programy typu VNC nie działają, póki zdalny pulpit jest włączony.
    no to wyłącz pulpit zdalny
  • REKLAMA
  • #3 9516825
    mavi
    Poziom 19  
    nie przeczytałeś uważnie...

Połączenie które działa na tą chwilę, czyli to przez pulpit zdalny musi działać w takiej postaci i nie mogę go wyłączyć ani zastąpić innym programem np vnc.

W przypadku tego drugiego połączenia, mam dowolność. Choć biorąc pod uwagę, że to komputery w firmie to muszę się kierować programami darmowymi lub takimi, których licencja jest w jakiejś normalnej cenie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9518268
    mavi
    Poziom 19  
    Tak troche nie dokońca potrafię zrozumieć czy jest to sposób na kilka zdalnych pulpitów w komputerze ale na różnych kontach użytkowników ? Czy podgląd na dwóch różnych komputerach tego samego zdalnego pulpitu??
  • #6 9518690
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Spróbuj i daj nam znać, mod wygląda na stosunkowo prosty.
REKLAMA