logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 80 2.0 benzyna z gazem - przekaźnik przeskakuje, kontrolki blado świecą

Wioslarz 17 Maj 2011 21:11 1551 7
REKLAMA
  • #1 9517268
    Wioslarz
    Poziom 10  
    Witam wszystkich.
    Mam problem z audi 80 2.0 benzyna z gazem. Mianowicie kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapalają się kontrolki ale nie tak jak powinny tylko blado i słychać dziwny dźwięk. Zlokalizowałem go jako przeskakiwanie przekaźnika w skrzynce bezpieczników i odkryłem ze przeskakuje cały czas iskra bo kiedy zdjąłem przewód z cewki to jest tak iskra. dziwna rzecz a po przekręceniu kluczyka na start to wszystko gaśnie i słychać pisk. Może ktoś mi pomóc w zdiagnozowaniu tego zjawiska. Dodam ze sprawdzałem już aku naładowałem i to samo. Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9517373
    zaborekp
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Mozesz napisac czy stalo sie to tak samo z siebie, czy moze cos robiles i po tym tak sie dzieje.
  • REKLAMA
  • #3 9517845
    aiw
    Poziom 1  
    Co to znaczy, że sprawdzałeś aku? Może jest padnięte...
  • REKLAMA
  • #4 9518151
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4418
    Uszkodzony akumulator lub poluzowana klema lub zaśniedziałe przewody główne prądowe- masa i zasilanie. 10 minut trwa lokalizacja tej usterki.
  • #5 9521276
    Wioslarz
    Poziom 10  
    Witam. Sprawdzenie aku polegało na naładowaniu go na maxa i poprawnym wpięciu do auta ale i tak to nic nie dało za to odkryłem dis ze aku samo się rozładowało przez jeden dzień w samochodzie. Co do usterki to postała sama z siebie podjechałem pod prace i wyłączyłem samochód jak skończyłem prace to już nie zakręcił.
  • REKLAMA
  • #6 9521457
    ladamaniac
    Poziom 40  
    Ocena: 2060
    Uszkodzony akumulator. Kup miernik za 15zł w jakimś supermarkecie i sprawdź co się dzieje po przekręceniu kluczyka.
  • #7 9521715
    stefanscorpio
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Witam! Wszystko wskazuje na zwarta cele w akumulatorze.Mierniki "supermarketowe" sobie odpusc bo czesto pokazuja horoskop a nie rzeczywistosc.Jezeli masz taka mozliwosc zaloz inna baterie aby sie upewnic.Pozdrawiam.Stefan.
  • #8 9583590
    Wioslarz
    Poziom 10  
    Witam wszystkich.
    Problem został rozwiązany pomogła wymiana przekaźnika czyszczenie klem na naładowanym akumulatorze no i chyba łud szczęścia. Nie wiem jak ale jest ok. Dziękuje wszystkim i pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Audi 80 2.0 benzyna z gazem, polegający na blado świecących kontrolkach oraz przeskakującym przekaźniku w skrzynce bezpieczników. Po sprawdzeniu akumulatora, który okazał się rozładowany, użytkownik odkrył, że problem wystąpił samoczynnie po wyłączeniu silnika. Użytkownicy forum sugerowali sprawdzenie akumulatora, klem oraz przewodów prądowych. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez wymianę przekaźnika, czyszczenie klem oraz naładowanie akumulatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA