logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic DP1820 - świeci klucz i nie można wejść w kody

biuroserwis 18 Maj 2011 10:53 2386 8
REKLAMA
  • #1 9518888
    biuroserwis
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    mam problem z urządzeniem Panasonic DP1820: kopiarka wyświetla komunikat "DODAJ PAPIER", jednocześnie świeci się klucz. Były już takie tematy na elektrodzie - komunikat prawdopodobnie maskuje rzeczywisty problem ale... za nic nie moge wejść w kody serwisowe, nie mogę nic zresetować, nie mogę sprawdzić błędów - po prostu nic. Cały czas ten komunikat i tyle. Myślałem że to może piec ale piec grzeje, zresztą podstawiłem drugi - ciągle to samo.
    Może ktoś ma jakiś pomysł albo miał podobny przypadek?
    Z góry dzięki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9521260
    cezar80
    Poziom 27  
    Ocena: 67
    Podstaw tą baterię na panelu i wtedy spróbuj. Zdarza się że na padniętej nie idzie nic robić(mimo że niby służy tylko do zegara). Podobne rzeczy zdarzają się na padniętej lampie grzewczej ale jak piszesz że grzeje to to odpada
  • REKLAMA
  • #3 9524736
    princo
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Witam
    Sprawdź czy działają wszystkie klawisze. Miałem przypadek że jeden nie działał.
  • REKLAMA
  • #4 9529049
    Artful
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam. Wczoraj miałem ten sam przypadek, musisz potwierać kasetę i bok i wtedy spróbować wejść w kody, same podstawienie utrwalania nic nie da musisz skasować błąd w serwisie F9 - LBP Fuser Error reset.
  • #5 9531465
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Możliwe , że przepaliła się lampa halogenowa i pokazał ię standardowy kod zabezpiecenia ( klucz i dodaj papier ) bez skasowania błędu maszy , cały czas będzie się świecić " dodaj papier i kluczyk "
  • REKLAMA
  • #6 9532030
    W.P.
    Specjalista - zasilacze komputerowe
    Ocena: 1225
    Zastanawiam się, czy dyskusja nie idzie zbyt daleko. Przecież Kolega biuroserwis pisze:
    biuroserwis napisał:
    ...za nic nie moge wejść w kody serwisowe,
    a potem...
    biuroserwis napisał:
    Myślałem że to może piec ale piec grzeje,

Jakiekolwiek działanie należałoby rozpocząć od wejścia w tryb serwisowy.
  • #7 9593175
    biuroserwis
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    sprawa nadal nierozwiązana - cały czas to samo:( Na żaden możliwy sposób nie chce wejść w kody serwisowe - panel sprawdzałem, jest ok... Nie wiem sam - chyba już jedyne możliwe rozwiązanie to podstawić płytę bo nic nie przychodzi mi do głowy...
  • #8 9595784
    _bolek_
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    piszesz ze działają klawisze , znaczy się że możesz zmieniać poszczególne wartości na panelu ze skutkiem pozytywnym ?? (pytam bo kiedyś ktoś mi mówił że działa panel ale sprawdzał go miernikiem :P)

druga rzecz (może głupie ale) czy prawidłowo wprowadzasz kod wejścia w serwis ??

trzecie, sprawdź czy przypadkiem po prostu nie zaciął się lub nie padł ci czujnik, najczęstszy z powodów, jak masz zwarcie na czujniku to wygląda że jest ok a naprawdę to blokuje ci wszytko.
  • #9 9597575
    bugsy21
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    sprawdż dokładnie piec, oraz czy czasen winda się nie popsuła

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kopiarką Panasonic DP1820, która wyświetla komunikat "DODAJ PAPIER" oraz świeci się klucz, co uniemożliwia dostęp do kodów serwisowych. W odpowiedziach sugerowane są różne możliwe przyczyny i rozwiązania, takie jak sprawdzenie działania klawiszy, wymiana baterii na panelu, potwierdzenie poprawności wprowadzania kodu serwisowego, a także sprawdzenie czujników i lampy grzewczej. Użytkownik potwierdza, że panel działa, ale nie może uzyskać dostępu do trybu serwisowego, co prowadzi do rozważania wymiany płyty.
REKLAMA