logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov 500 - Zawieszanie się przy wyłączaniu AutoMapy

empe6 18 Maj 2011 12:14 7507 3
REKLAMA
  • #1 9519094
    empe6
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam!
    Dzięki cennym poradom znalezionym na tym forum a konkretnie mam tu na myśli temat: „mio moov 500 - bezinwazyjny skrypt na SD” (niestety temat już zablokowany) udało mi się bez większego problemu odpalić na mojej moov 500 automapę.
    Wszystko pięknie chodzi tylko jedna malutka rzecz nie daje mi spokoju. Mianowicie nie można AM wyłączyć w menu przyciskiem „Koniec”.
    Wyskakuje komunikat: „Zwalniam użyte zasoby. Proszę NIE wyłączać urządzenia” i w tym momencie sprzęt się zawiesza.

Wyłączyć da się tylko resetem w urządzeniu.

Może jest na to jakaś rada?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9522688
    Stanley_P
    Poziom 28  
    Ocena: 289
    Witam

empe6 napisał:
    Witam!
    <...>
    Wszystko pięknie chodzi tylko jedna malutka rzecz nie daje mi spokoju. Mianowicie nie można AM wyłączyć w menu przyciskiem „Koniec”.
    Wyskakuje komunikat: „Zwalniam użyte zasoby. Proszę NIE wyłączać urządzenia” i w tym momencie sprzęt się zawiesza.

Wyłączyć da się tylko resetem w urządzeniu.

Może jest na to jakaś rada?

Jeżeli odpalasz opisanym w tamtym wątku skryptem, nie można wyjść z Automapy, ponieważ... nie ma ona dokąd wyjść. Nie ma przecież "pod spodem" żadnego pulpitu, odblokowanego systemu, itp. Ale czy to aż tak wielki kłopot - w zamian za tak proste rozwiązanie, bez żadnej ingerencji w system, pliki, itp? ;-) Przełączasz potem na Reset, zatem o ile dobrze pamietam (500 odblokowywałem prawie rok temu) de facto całkowicie wyłączasz urządzenie, czego zdaje się nie robi Off (tylko "usypia" system).

Natomiast uaktywnienie przełącznika Off zostało opisane w TYM poście , też w tamtym topicu. Ja tego rozwiązania nie sprawdzałem.

Pozdrawiam -

Stanley
  • REKLAMA
  • #3 9525835
    empe6
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Stanley_P napisał:
    nie można wyjść z Automapy, ponieważ... nie ma ona dokąd wyjść. Nie ma przecież "pod spodem" żadnego pulpitu

Za każdym razem, kiedy włączam urządzenie z pozycji RESET najpierw pojawia się ekran z zasadami bezpieczeństwa. Myślałem, że właśnie może do tego ekranu udałoby się wyjść z AM po wciśnięciu przycisku KONIEC
  • #4 9526317
    Stanley_P
    Poziom 28  
    Ocena: 289
    empe6 napisał:

Za każdym razem, kiedy włączam urządzenie z pozycji RESET najpierw pojawia się ekran z zasadami bezpieczeństwa. Myślałem, że właśnie może do tego ekranu udałoby się wyjść z AM po wciśnięciu przycisku KONIEC

Piszę z pamięci, ponieważ nie posiadam Mio 500, odblokowywałem wtedy okazjonalnie:
    - ekran który widzisz, jest to startujący oryginalny MioMap.
    - ale proces MioMap.exe jest potem "ubijany" za pomocą skryptu, po to aby ta aplikacja nie pracowała w tle, nie zajmowała portu GPS, pamięci, itp. W tej linijce:
    Kill("MioMap.exe")

Pozdrawiam -

Stanley
REKLAMA