Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Xsara Sterownik wentylatora chłodnicy

mandrykoman 21 May 2011 14:50 13806 3
    mandrykoman
    Level 2  
    Witam,
    posiadam Citroen Xsara I 2000, silnik 1.9D (model DW8) z klimatyzacją, 2 wentylatory chłodnicy. W wyniku stłuczki odpiął się i zgubił jeden z dwóch sterowników wentylatora chłodnicy. Oba sterowniki to niemal identyczne kostki, z wtyczykami 15-pinowymi (różnią się ponoć jedynie kolorem tejże wtyczki - zagubiona była podłączona szarą wtyczką, a ta, która została - czarną).
    Sterownik, który się nie zgubił, to BITRON, nr 9633609680 (załączony na zdjęciach).
    Citroen Xsara Sterownik wentylatora chłodnicy Citroen Xsara Sterownik wentylatora chłodnicy
    Próbuję zidentyfikować ten zagubiony; byłem w salonie Citroena, ale podali mi tylko ich wewnętrzne oznaczenia - 1338C6 zagubiony, 133896 ten, który został.
    Czy ktoś z szanownych kolegów wie, jaki numer posiada zagubiona kostka? Po przejrzeniu aukcji / stron sklepów podejrzewam 9631577780, niestety nie mogę nigdzie znaleźć informacji, do jakich konkretnych modeli pasuje ten moduł.
    Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam
  • Helpful post
    micrus_poznan
    Level 14  

Dodano po 2 [minuty]:

Dodano po 1 [minuty]:

mandrykoman
    Level 2  
    Dziękuję za odpowiedź, jednak jak już wspomniałem, posiadam "Citroenowy" numer zagubionej części - jest to 1338C6.
    Chodziło mi o numer wypisany od strony wtyku na module, który niestety różni się od wewnętrznego oznaczenia Citroena - np. moduł, który mi został, ma wewnętrzne oznaczenie 133896, natomiast numer widniejący na kostce to 9633609680
    wolfcbr
    Level 1  
    Czy w Xsarze 1.8 16V VTS rocznik 98 z klimatyzacją automatyczną i dwoma wentylatorami też powinny być dwa sterowniki? Pytam bo też mam auto "po przejściach" i problem z tym czujnikiem ale znalazłem tylko jeden, nie ma żadnej pustej wtyczki.