Kajtek_170 napisał: Mam podobny problem jednaki miklawisze działają, gorzej z pokrętłem głośności. Kręce wprawo a ono lata idzie o 3 do przodu a potem o 5 się cofa, potem znowu w góre i znowu w dół i tak na okrągło lata. Jak wlewo kręce to jest to samo. Jeszcze jedno jak zdemontowć panel przedni bo odkręciłem wzystkie śrubki i dwie płytki połączone z tą płytką mostkami ale nic nadal się czyma.
Zgóry dziękki
Właśnie parę minut temu skończyłem "zabawę" z takowym sprzętem. Po przelutowaniu wszystkiego (no, prawie wszystkiego) przyciski nadal nie działają prawidłowo. Regulacja głośności natomiast zaczęła działać znakomicie

Nie wiem, czy przyczyniło się do tego lutowanie, bo rozebrałem też całe to pokręło i wyczyściłem. Styki chyba się ślizgały po tym czymś, co powoduje opór w jego ruchu obrotowym. Mam tez wrażenie, że wyświetlacz jakoś jaśniej świeci, ale to może dlatego, że troche kurzy wytarłem
Pozostał jeszcze inny problem: nie działa mi pilot... W nim też (dwukrotnie) wszystko przelutowalem - nie było tego za wiele. Od jakiegoś czasu rozglądam się za tym modelem (rm-sr5) i niestety nigdzie nie ma... Jest jakaś szansa na naprawę tego?