akwedukt napisał: Armatura gazowa jest swego rodzaju reduktorem gazu (dla mało doświadczonych) ciśnienie gazu GZ 50 wchodzi do termy kotła 20mbara a na palniku mamy 5-13mb .Akurat krociec pomiaru ciśnienia wejściowego w Neckarze jest przed armaturą .w poprzedniej wersji było to w armaturze.Kolega czepia się ogólnie przyjętego słownictwa i twierdzi że odpalanie palnika zapalającego to krótka praca ale czego-palnika zapalającego.
Ale że tak powiem po polsku możesz pisać?
Sprawdź sobie "osą" jak umiesz, ja będę sprawdzał manometrem.
Zwróciłem uwagę, że nie tylko urządzenia mogą wpływać na swoją pracę. Każdy instalator a na pewno serwisant powinien to mieć na uwadze.
Kolega natomiast totalnie nie rozumie o czym ja piszę i na dodatek drwi sobie z innego użytkownika, no gratuluje:D, Próbuje udowodnić też iż nie ma potrzeby sprawdzania czystości i poprawnego działania instalacji gazowej a wina zawsze leży po stronie urządzenia .

To gratuluje 2 raz, masz kompetentnych gazowników w okolicy (producenci są "be").
Do autora postu :
Tak kolego można by tak opisać zawór gazowy, ale nigdy takiego sformułowania w branży gazowej nie usłyszysz. "Zawór gazowy modulowany" brzmi trochę bardziej zrozumiale, ale ok nie ważne. Jeżeli wykluczone zostanie błędne działanie instalacji gazowej tzn czystość filtrów (wszystkich), poprawne ciśnienia. A będzie to trwało raptem 10 minut. To wtedy zostaje zasięgnąć rady użytkownika "akwedukt" (choć może dopytaj się kogoś innego).