logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki komputerowe do perkusji elektronicznej do użytku domowego?

jobgwizdek 07 Cze 2011 22:42 4179 4
REKLAMA
  • #1 9587929
    jobgwizdek
    Poziom 10  
    Witam!
    Czy głośniki komputerowe pociągną perkusję elektroniczną?Mają służyć tylko w domu,żeby czasami odpocząć od słuchawek.Jeżeli tak to jakie warto kupić?
  • REKLAMA
  • #2 9588662
    leeonP.H.U
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Hej, myślę ze nie dadzą sobie rady. Możesz kupić bardzo dobre głośniki komputerowe i próbować na tym ćwiczyć wydając sporo pieniędzy, ale raczej nie sprawdzi się to rozwiązanie, nie bez przyczyny odsłuch dla perkusisty (drummfill) składa się przeważnie z paczki 2x15" + driver, lub nawet dokłada się do tego jeszcze sub bass na 18" głośniku.
    Pozdrawiam Grzesiek.
  • REKLAMA
  • #3 9588862
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Dlaczego nie dadzą sobie rady?
    Do ćwiczeń często to wystarcza. Jeżeli będzie to zestawik z subwooferkiem, to całkiem fajnie może to zagrać.
    jobgwizdek pisze że potrzebuje do ćwiczeń w domu. Tam duży spl nie jest potrzebny bo tylko męczy.

Kwestię jakości i brzmienia dźwięku, pozostawiam na boku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 9591817
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1714
    Jakiś czas temu (może dwa lata), kumpel przytargał do mnie perkusję z modułem Alesis DM-5. Podłączyliśmy do wieży Technics z trójdrożnymi kolumnami, następnie do amplitunera Pioneer z Altonami i nijak (nawet bardzo cicho) nie dało się tego słuchać. Następnego dnia przytargaliśmy z sali prób aktywnego LDM-a SKM-7 i dopiero wtedy perkusja zabrzmiała.
    Jakoś nie wyobrażam sobie odsłuchu (nawet cichego) na głośniczkach komputerowych.
    Kup (choćby używaną) kolumnę aktywną 12"+1", ale z głośnikiem (midbasem) estradowym, na sztywnym zawieszeniu.
    http://www.thomann.de/pl/the_box_ma120_mk_ii.htm

Pozdrawiam.
REKLAMA