aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamnanusek napisał:
Jestem ambitna i przykladam sie do tego co musze zrobic, dlatego zakladam ze na studiach nie bede sie obijac i imprezowac tylko starac sie nauczyc jak najwiecej i miec jak najlepsze oceny.
...
. Probowalam sie czyc programowac, ale skonczylam na bardzo podstawowych podstawach, bo brak czasu, matura, lenistwo itd..
Duduś74[/color]
nanusek napisał:Co innego gdy ktoś Cie pilnuje z terminami i podsuwa choc troche materialu, a co innego gdy trzeba wszystko zaczac i skonczyc samemu nie wiedzac nawet co dokladnie ma sie zrobic..
nanusek napisał:Mysle ze tekst jest czytelny mimo braku polskich znakow i nie stanowi to wielkiego problemu..
nanusek napisał:Odnosze wrazenie ze na tym forum wszystko na co moge liczyc to czepialstwo.. a pomocy chyba tu nie znajde..
Mysle ze tekst jest czytelny mimo braku polskich znakow i nie stanowi to wielkiego problemu..
Łatwiej sie przyczepic do szczegol niz doradzic.
nanusek napisał:Ja wlasnie koncze opto. Na informatyce bedzie duzo roznego rodzaju programowania, bedzie trzeba znac dobrze budowe komputerow i mikrokontrolerow (od teoretycznej strony). Niektorzy to juz umieja, niektorzy na studiach sie naucza, niektorzy sie nie naucza ale i tak w koncu pozdaja egzaminy, a niektorzy sie nie naucza i nie skoncza studiow. Tak to wszedzie wyglada. Informatyka jest dla ludzi, ktorzy na prawde w tym siedza po uszy, albo chca siedziec.Myslalam o takich kierunkach jak Elektronika i Telekomunikacja, Energetyka i Informatyka.
Czytalam o nich troche, co do informatyki wydaje mi sie ze jest ona dla osob ktore maja juz jakies porzadne podstawy programowania i naprawde to uwielbiaja.. Myslicie ze bez zadnych podstaw moge isc na ten kierunek i dawac sobie rade?
Czytajac o elektronice i telekomunikacji czulam sie jakbym czytala cos prawie w innym jezyku. Nie wiele udalo mi sie z tego zrozumiec. Jednak na razie jest to kierunek ktory jestem najbardizej sklonna wybrac.
nanusek napisał:miec jak najlepsze oceny.
nanusek napisał:Bardzo lubie, a nawet uwielbiam matematyke i moznaby powiedziec ze zawsze sama wchodzila mi do glowy, nigdy nie musialam sie jej specjalnie uczyc a i tak mialam piatki w liceum.
nanusek napisał:Niestety w liceum nasze lekcje z informatyki polegaly na tym ze kazdy sobie wchodzil na facebooka czy youtube i tak leciala cala lekcja. Wiec nie mam prawie zanej wiedzy z informatyki, oprocz ogolnej obslugi komputerow.
nanusek napisał:Czytalam o nich troche, co do informatyki wydaje mi sie ze jest ona dla osob ktore maja juz jakies porzadne podstawy programowania i naprawde to uwielbiaja.. Myslicie ze bez zadnych podstaw moge isc na ten kierunek i dawac sobie rade?
nanusek napisał:Czytajac o elektronice i telekomunikacji czulam sie jakbym czytala cos prawie w innym jezyku. Nie wiele udalo mi sie z tego zrozumiec. Jednak na razie jest to kierunek ktory jestem najbardizej sklonna wybrac.
nanusek napisał:Jesli ktos studiuje lub ma jakiekolwiek pojecie o elektronice i telekomunikacji to fajnie by bylo gdyby napisal o czym tam sie uczy takimi slowami zeby ktos po liceum mogl to zrozumiec:)
nanusek napisał:ktory pasowalby do moich zainteresowan
nanusek napisał:Odnosze wrazenie ze na tym forum wszystko na co moge liczyc to czepialstwo.. a pomocy chyba tu nie znajde..
nanusek napisał:Mysle ze tekst jest czytelny mimo braku polskich znakow i nie stanowi to wielkiego problemu..
nanusek napisał:Łatwiej sie przyczepic do szczegol niz doradzic.
Cytat:Iść możesz, ale zadaj sobie pytanie, czy lubisz programowanie i komputery. W innym wypadku to strata zachodu.
Cytat:Po pierwsze przejrzyj inne wątki, np. wątek o PP na ponad 50 stron - znajdziesz tam odpowiedzi na 90% swoich pytań.
Jeżeli nie potrafisz tego zrobić, to nie nadajesz się na prawdziwe (techniczne) studia. Tu nie ma żadnego czepialstwa, tylko sama prawda.
riddyk napisał:
Pomiędzy ET i EiT, do 5 semestru nie ma znacznych różnic w programie nauczania. Najlepiej jakbyś pooglądała specjalizacje jakie można zrobić na danym kierunku i na tej podstawie podjeła decyzję na co iść.
Moim zdaniem najwięcej możliwości daje pójście na Elektrotechnikę, więcej specjalizacji tyle samo elektroniki, można zrobić uprawnienia budowlane elektryczne projektowe. Jestem tak samo dobrym programistą-elektronikiem jak moi koledzy po EiT.
Papla13 napisał:Głupoty piszesz i wprowadzasz ludzi w błąd. Studiowałem elektronikę na polibudzie i zbieżny jest tylko pierwszy rok.
Jerzy Bartnicki napisał:ale u nas dziewczyny wykuwały to na pamięć,
mrrwho napisał:Napisałbym więcej ale ktoś się obrazi pewnie.