logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka karta graficzna AGP do Asus A7S8X-MX z 1GB RAM do gier?

Odee 21 Cze 2011 13:09 1630 11
REKLAMA
  • #1 9635814
    Odee
    Poziom 2  
    Witam, na wstapie chcialam zaznaczyc, że jestem kobietą, zieloną w sprawach komputerów.

Mam płyte glowną Asustek a7s8x-mx ze zintegrowana grafiką, jednak w obecnych czasach jest ona niewystarczajaca do gier. Chcialabym zakupić jakas mozliwie dobra i pasująca karte graficzna... Tylko ze kompletnie sie na tym nie znam.

Czy któryś z Panów móglby mi doradzic jakis model takowej karty graf, ktora pasowala by do mojego asusteka a7s8x-mx?

Mam 1gb ram i slyszalam ze ta karta powinna byc AGP ( nic mi to nie mowi). Przygladalam allegro ale w zakladkach agp Radeon i agp GeForce jest tego tyle ze nie wiem co powinnam wybrac ...

z góry dziękuje za jakakolwiek odpowiedź, bo mi juz po prostu rece opadają :|
  • REKLAMA
  • #2 9635845
    Pultan
    Poziom 30  
    Ocena: 27
    1.Po zmianie karty różnica będzie spora ale opłacalność takiego zabiegu stoi pod znakiem zapytania bo to wymarła platforma
    2.Podaj resztę sprzętu i budżet na ten zabieg
  • #3 9635871
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Jak wyżej, podaj budżet i resztę podzespołów komputera włącznie z marką i mocą zasilacza.
    Wiedz że nawet przy najlepszej grafice na AGP nie pograsz w gry z roku wyżej niż 2007. W sumie to jeszcze będzie zależeć od szybkości procesora jaki posiadasz, na pewno będzie tam jakiś AMD Sempron.
  • REKLAMA
  • #4 9635893
    Odee
    Poziom 2  
    Czyli mówicie lepiej wymienic cały komputer , anizeli po kawalku go tam ruszac ?
    Mysle ze tak do 1000 zł moglaby w tej chwili przeznaczyc na ten cel ...
    Szukalam juz nowego komputera, ale w sklepach mieli same laptopy, a jakos niekoniecznie mnie one przekonują ...
    Jesli chodzi o tzw reszte sprzetu , to dodaje zdjecie tego co udalo mi sie wynaleźć.

Tak naparawde, to co w srodku siedzi , to nie mam pojęcia ... A domyślam sie , że "zasilacz" nie oznacza żadnego z kabli , ktory łaczy komputer z gniazdkiem ;D

https://obrazki.elektroda.pl/1735498300_1308656109.jpg
    Jaka karta graficzna AGP do Asus A7S8X-MX z 1GB RAM do gier?

Ah jesli chodzi o typ gier w które gram, to nie myślcie tu o zadnych nowosciach. Gram raczej w gry typu mmorpgie, mysle ze one az takie wymagajace nie są chyba ...
  • REKLAMA
  • #5 9635906
    Pultan
    Poziom 30  
    W tysiącu spokojnie złożysz coś współczesnego więc decyzja należy do Ciebie i to chyba byłoby lepszym wyjściem ponieważ karta na AGP to wydatek rzędu 100zł czyli mniej więcej tyle co większa część obecnego zestawu.
  • REKLAMA
  • #6 9635957
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 9635963
    Pultan
    Poziom 30  
    Po części masz rację ale Socket A to inna bajka. Od s754 można było myśleć o grach
  • #8 9635974
    Odee
    Poziom 2  
    Napewno masz rację, że nowy komputer bylby lepszy wyjściem, tylko że niestety nie mam nikogo takiego, kto sie na tym zna ... Bo co innego jest włożyc np pamiec Ram do komputera albo grafike, a co innego skonstruowac taki zestaw , który by ze sobą dobrze współdziałał ;/
    Co do sklepów w moim miescie, (ktore moglyby dla mnie zrobić komputer) to nie jednej osobie złozyły tak, ze co innego było na spisie na kartce, a co innego znajdowalo się wewnątrz ,niestety...

A tak doraźnie ( bo wiadomo ze w koncu i tak trzeba bedzie kupic komputer) jakąś karte moglibyscie mi polecic ?
  • #10 9635999
    Uzytkowinik19
    Poziom 38  
    Ocena: 338
    Doraźnie to używany GeForce 7300gt lub 7600gs obie karty na pamięciach gddr3. chociaż za ten tysiąc zlotych + 100-150 za obecne części można by poskładać w miarę dobry komputer, obudowa zostanie,dysk jeśli jest na SATA to też, napęd DVD.
  • #11 9636006
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Wstrzymaj się z zakupem karty. Proponuję zainwestować w AM3.
    Przykładowo CPU AMD Athlon II X2 250 do tego płyta główna - łącznie ok 400pln, RAM DDR3 2 GB - 70 pln, zasilacz 400W - 130 pln i używana grafika (np HD4850) - ok 200pln, dysk i obudowa mogłyby zostać stare chyba że wystarczy na nowy dysk choćby jakąś 320GB.

Jak zdecydujesz się na kupno grafiki to więcej niż Radeon X8-- nie opłaci się wkładać.
  • #12 9636048
    Odee
    Poziom 2  
    dziekuję slicznie za odpowiedzi, to juz wiem za czym się rozglądać ...
    Troche mnie jedynie przeraża słowo "używana" , bo w sumie nigdy nie wiadomo czego można sie spodziewać ... Troche mam strache, że włoże, a tu mi pyknie, dymek pódzie i koniec :D Ale patrzac na te karty , które podaliscie to nie są to az takie kwoty, że bede rozpaczać jak nie zadziała ;)
    Widze Wariato, że podałes mi przepis na komputer i o ile uda mi się ogarnąć jakiegoś chlopaka, który pomoze mi to pozniej poskladac i skonfigurowac, to napewno skorzystam.
    jeszcze raz wielkie dzieki, bo nikt tak jak Wy , nie moglby mi doradzić (Boskie z Was istoty ;) ).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkowniczka poszukuje karty graficznej AGP do płyty głównej Asus A7S8X-MX, która ma zintegrowaną grafikę i 1 GB RAM. Forumowicze sugerują, że wymiana karty na AGP może nie być opłacalna, biorąc pod uwagę, że platforma jest przestarzała. Rekomendowane modele to Radeon X800 oraz GeForce 7300GT i 7600GS, które są dostępne w przystępnych cenach. Użytkowniczka rozważa również możliwość zakupu nowego komputera, co może być lepszym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę jej budżet do 1000 zł. Wskazano na konieczność sprawdzenia zasilacza przed zakupem nowej karty graficznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA