Witam. Miesiąc temu zamówiłem sobie pamięć RAM Kingston 1GB RAM 400MHz. Pamięć do mnie doszła, ładnie ją podczepiłem. Po starcie systemu zaczęły się problemy. Po włączeniu Ashampoo Burning Studio, albo jakiejkolwiek gry, komputer się zawieszał i pomagał tylko twardy reset. Uznałem więc, że to wina tej pamięci RAM i odesłałem ją z powrotem. Poprosiłem o przysłanie pamięci innej firmy. Oczywiście przywróciłem poprzednią konfigurację, czyli Kingston 512MB 400MHz i 2 razy Elixier 256MB 400MHz, która działa bezawaryjnie... Dzisiaj do mnie dotarła pamięć innej firmy, jak sobie zażyczyłem. Problemy nadal są takie same... Teraz mam pytanie, czy to jest jakieś uszkodzenie płyty głównej, a może trzeba coś przestawić w BIOS'ie, aby to działało? Możemy już wykluczyć, że to wina systemu, ponieważ kiedy przesiadałem się na Windows 7, takie coś dalej występowało. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ jest to dla mnie katorgą, że mój PC przy nagrywaniu głupiej płyty, albo przy włączeniu gry się zacina bez powodu w sumie.
Pozdrawiam,
Szubi
Pozdrawiam,
Szubi