logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AppStore oferuje już ponad 100 000 aplikacji dla tabletu iPad

lukasker 01 Lip 2011 18:56 2882 7
REKLAMA
  • AppStore oferuje już ponad 100 000 aplikacji dla tabletu iPadApple ma kolejny krok milowy za sobą, AppStore oferuje już ponad 100 000 aplikacji dla tabletu iPad. Jest to pierwszy sklep z aplikacjami który osiągnął taki wynik i pod tym względem wręcz miażdży konkurencję. Konkurencyjne tablety w tym te z Google Android mogą się pochwalić najwyżej ułamkiem tej liczby, Market posiada 1400 aplikacji. Wynik ten jest tym bardziej imponujący, że tablet wprowadzono do sprzedaży dopiero w 2010 roku i byłą to nowość na rynku. Od tamtego czasu pojawiło się mnóstwo konkurencji, ale nikomu nie udało się zdetronizować iPada. Szansą może być Android 3.0 Honeycomb, przeznaczony specjalnie dla tabletów, oraz jego poźniejsza unifikacja z wersją smartphone'ową w wersji Android Ice Cream Sandwich, ale na razie nic nie zagraża iPadowi.

Źródło

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 9672975
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Kolejny "lol" od Apple - co z tego że ma 100 000 aplikacji, skoro wartościowych jest mniej niż 1 % a reszta to bzdety ? Nie ilość, jakość się liczy !
  • REKLAMA
  • #3 9674318
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Ocena: 161
    skaktus: masz niestety rację. A najgorsze jest to że nie tyczy się to tylko systemu IOS ale i innych: Symbian, Android, WM. 99% aplikacji to śmieci. tylko 1% to prawdziwe perełki. A z ilością aplikacji jest tak, że im jest ich więcej tym więcej jest nie tylko śmieci ale i perełek.
  • #4 9680811
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Wszyscy teraz idą w ilość, nikt w jakość. I takim oto cudem potem powstaje 1000 aplikacji wyświetlających pogodę, problem w tym że 99% z nich nie działa, jest identyczna jak poprzednie, podaje błędne info itd...
  • REKLAMA
  • #5 9732098
    nokiafun
    Poziom 16  
    Ta nawet ten badziewny iphone ma appa do pogody wbudowanego :D ale FAPple sucks i chcą tylko staty sobie podbijać i pozwalają na to :D do fanatyków appla: miałem iphona 2g, aktualnie mam 3gs-a i do każdego iphona (z 4 włącznie ) miałem/mam dostęp więc mogę uważać je za badziewie.
  • #6 9732657
    J_Bravo
    Poziom 28  
    nokiafun napisał:
    miałem iphona 2g, aktualnie mam 3gs-a i do każdego iphona (z 4 włącznie ) miałem/mam dostęp więc mogę uważać je za badziewie.

Jeśli to badziewie to w jakim celu kupowałeś te telefony ??
  • REKLAMA
  • #7 9733748
    nokiafun
    Poziom 16  
    J_Bravo napisał:
    nokiafun napisał:
    miałem iphona 2g, aktualnie mam 3gs-a i do każdego iphona (z 4 włącznie ) miałem/mam dostęp więc mogę uważać je za badziewie.

Jeśli to badziewie to w jakim celu kupowałeś te telefony ??

Więc tak: telefony dostałem jako prezenty (jeden urodziny, drugi gwiazdka :) )
  • #8 9733966
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Nie mogłeś powiedzieć mamusi że wolisz nokie ?? ;) To straszne tak na silę uszczęśliwiać dziecko ihonem ...

Podsumowanie tematu

✨ AppStore osiągnął milestone, oferując ponad 100 000 aplikacji dla iPada, co czyni go liderem wśród sklepów z aplikacjami. Użytkownicy jednak podnoszą kwestie jakości aplikacji, wskazując, że tylko niewielki procent z nich jest wartościowy, a reszta to niskiej jakości programy. Krytyka dotyczy także innych systemów operacyjnych, takich jak Android i Symbian, gdzie również dominują aplikacje o niskiej jakości. W dyskusji pojawiają się również odniesienia do modeli iPhone'a, które użytkownicy oceniają negatywnie, mimo że korzystali z nich jako prezentów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA