logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka B&S 675 po 10 min przerywa i czasem gaśnie odpala normalnie

kwiatek0212 07 Lip 2011 21:50 10503 6
REKLAMA
  • #1 9693953
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam wszystkich.

Mam kosiarkę b&s quantum 675 z pływakiem na gaźniku 2008r produkcji, gdzie występuje problem po ok 10 min koszenia kosiarka przerywa i nawet zgaśnie czasem. Zmieniłem olej, świece i na nowej świecy jakby gorzej jeszcze chodziła, gaźnik rozbierałem 2x i nic nie pomogło, rozkręciłem silnik i zawory ok, nie przytarta, klin za kole magnesowym ok również na nożu. Gdzie może leżeć problem i co może być za przyczyna? Cewka może?
  • REKLAMA
  • #2 9693966
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9693992
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Tzn odpowietrzenie zbiorniku paliwa odkręcanie korek paliwa co jakiś czas? Jak go odkrecam czasami to słychać takie psykniecie jak bym coca cole odkrecał
  • #4 9694035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 9694067
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Powiem Ci że jutro zobaczę jak to jest, postawie ją na chodzie i przeczyszczę korek i co wyjdzie z tego.

Mam jeszcze jedno pytanie mam druga kosiarkę, tez silnik b&s tylko na membranie mały silnik 3,5 i przy małych obrotach strzela w tłumik. Gdy dam jej trochę większe obroty w miarę nie słychać strzelania w tłumik. Zmieniłem świece, membranę i obydwie sprężynki, a dymka nie puści z tłumika.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9694096
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 9694115
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Aha spróbuje wlać lepsze w fakcie juz stała chwile na tym paliwie. Dzięki szczere za zainteresowanie sie moim problemem. Wiszę Ci dwa duże piwa! I napisze jutro jak chodzą kosiarki :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kosiarką B&S Quantum 675, która po około 10 minutach pracy przerywa i czasami gaśnie. Wymieniono olej, świece, a także rozebrano gaźnik, jednak problem nadal występuje. Użytkownik podejrzewa cewkę jako potencjalną przyczynę. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie odpowietrzenia zbiornika paliwa, co może być przyczyną syczenia przy odkręcaniu korka. Dodatkowo, użytkownik porusza problem drugiej kosiarki z silnikiem B&S, która strzela w tłumik przy niskich obrotach, co może być spowodowane starym lub niskiej jakości paliwem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA