logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana parownika Bigas na Tomasetto 100 HP - kompatybilność i montaż

shop 25 Lip 2011 20:36 3447 8
REKLAMA
  • #1 9758018
    shop
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Wymiana parownika Bigas na Tomasetto 100 HP - kompatybilność i montaż
    mam taki reduktor, nie wiem jaki to model ale najwyższy czas go wymienić, czy moge bez problemów wymienić go na parownik tomasetto 100 hp? chodzi mi o to czy będę mógł go "bezboleśnie" wymienić, czy nie będzie problemu ze śrubami do elektrozaworu, itp.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9758048
    manio123
    Poziom 34  
    Ocena: 269
    Można wymienić bezproblemowo , instalacja wymaga po wymianie regulacji.
  • #3 9794848
    shop
    Poziom 16  
    mam pytanie, dlaczego po podłączeniu elektrozaworów (jeden jest w nowym parowniku, drugi wyjąłem ze starego), centralka nie załącza elektrozaworów tylko brzęczy? Elektrozawory są w porządku, działają, na zawracie kabli zmienia się ton brzęczenia centralki więc kable powinny być ok. Co jeszcze można sprawdzić?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 9795389
    manio123
    Poziom 34  
    A ile tych zaworów zamontowałeś i jak je podłączyłeś ? Brzęczenie to może być marne jakości zasilanie. Podłącz napięcie akumulatora do cewki zaworu bez pośrednictwa centralki - jeśli cyka bez brzęczenia to sprawdź/wymień przełącznik i przewody
  • #5 9796104
    shop
    Poziom 16  
    podłączyłem tak jak stare elektrozawory były podłączone, równolegle. Po podłączeniu do akumulatora elektrozawory cykają, po podłączeniu do centralki nie i cetnralka brzęczy. Ale napięcie na kablach centralki jest więc powinno być dobrze, nie wiem dlaczego centralka brzęczy. Czym to może być spowodowane? Czy tam jest jakiś czujnik np zakręconego zaworu od gazu, bo wcześniej było wszystko ok na starym parowniku, a teraz nie odkręcam gazu bo jeszcze nie jest wszystko podłączone jak trzeba. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9796117
    manio123
    Poziom 34  
    Żadnego czujnika nie ma, jeśli przewody sprawne to przyczyna leży z przełączniku : rozebrać i naprawić lib wymienić - innej drogi nie ma :D
  • REKLAMA
  • #8 9805992
    shop
    Poziom 16  
    Witam, okazało się że zrobiłem błąd łącząc elektrozawory równolegle, należało je podłączyć szeregowo, teraz wszystko jest ok, pozdrawiam.
  • #9 11428392
    wrocek
    Poziom 11  
    Jaki to model tego reduktora??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wymiana parownika Bigas na Tomasetto 100 HP jest możliwa bez większych problemów, jednak po instalacji konieczna jest regulacja. Użytkownik napotkał problem z podłączeniem elektrozaworów, które brzęczały zamiast działać. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia zasilania i przełącznika, okazało się, że błąd polegał na równoległym podłączeniu elektrozaworów, które powinny być podłączone szeregowo. Po poprawnym podłączeniu, system działał prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA