Witam. Zregenerowałem w pełni parownik Tomasetto AT07. Wymieniłem w nim wszystkie uszczelki, a sam parownik został bardzo dobrze wyczyszczony. Początkowo miałem problemy z uzyskaniem szczelności na nim, jednak udało mi się to za 3 razem wyeliminować. Parownik jest szczelnym był sprawdzany poprzez zanurzenie w wodzie i jest ok.
Mam jednak problem z jego ustawieniem. Czasami już wydaje się ze jest dobrze, po czym znowu zaczyna się on destabilizować. Zdzwoniłem do gazownika, twierdzi ze to słaby jakościowo parownik i ze nawet nowe egzemplarze, są nic nie warte...
Polecił mi parownik marki lovato, a Tomasetto kazał wywalić na złom. Jaka jest wasza opinia, czy faktycznie jest tak źle?
Samochód Ford Fiesta mk3 silnik 1.3 60KW.

Mam jednak problem z jego ustawieniem. Czasami już wydaje się ze jest dobrze, po czym znowu zaczyna się on destabilizować. Zdzwoniłem do gazownika, twierdzi ze to słaby jakościowo parownik i ze nawet nowe egzemplarze, są nic nie warte...
Polecił mi parownik marki lovato, a Tomasetto kazał wywalić na złom. Jaka jest wasza opinia, czy faktycznie jest tak źle?
Samochód Ford Fiesta mk3 silnik 1.3 60KW.