logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dorabianie klucza do VW Polo 2004 bez programowania - jak i gdzie?

greep 30 Lip 2011 00:04 3292 14
REKLAMA
  • #1 9773639
    greep
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Moje auto to VM Polo z 2004.
    Mam do niego jeden klucz i chcialbym dorobic zapasowy.
    Moj klucz jest bez pilota, ale z immobilizerem.

Mam program, dzieki ktoremu odczytalem PIN mojego obecnego klucza i dzieki, ktoremu bede mogl zaprogramowac nowy klucz.

Moje pytanie to czy latwo jest dorobic sam klucz, bez programowania?
    Czy moge to zrobic w zwyklym punkcie dorabiania kluczy, czy musi to byc miejsce, gdzie specyficznie dorabiaja klucze samochodowe?
    Czy beda chetni dorobic sam klucz, bez oprogramowania?
    Ile mniej wiecej moze kosztowac dorobienie samego klucza do VW Polo z 2004, bez programowania.

Nigdy wczesniej sie tym nie interesowalem i nie mam obecnie mozliwosci pojsc do zadnego serwisu, zeby popytac...

Z gory dzieki za informacje.
  • REKLAMA
  • #2 9773651
    kapsel2105
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    Bez problemu dorobią. Przynajmniej u mnie w każdym punkcie gdzie dorabiają klucze.
  • #3 9773752
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Jak chcesz zaprogramować sam klucz? Zastanawiające...
  • REKLAMA
  • #4 9773765
    greep
    Poziom 19  
    Pawel wawa napisał:
    Jak chcesz zaprogramować sam klucz? Zastanawiające...

Tym samym programem, ktorym odczyatalem PIN z obecnego kluczyka
  • #5 9773778
    Pawel wawa
    Ale musisz mieć CO zaprogramować. Transponder.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9773792
    tos64sy
    Poziom 15  
    Ocena: 63
    Dorobienie drugiego klucza mechanicznie powinien się podjąc każdy kto dorabia klucze,ale problem pojawia się gdy w aucie jest immo. Wtedy w kluczu musi znajdowac się transponder który musi by zsynchronizowany z systemem immo w aucie. W przeciwnym razie mamy klucz tylko do otwierania i zamykania auta.
  • #7 9773808
    greep
    Poziom 19  
    Ok, dzieki za info.
    Tak wiec to wszystko wygladalo za pieknie zeby bylo prawdziwe :)
    Nazwa Transponder obila mi sie o uszy, ale nie zdawalem sobie sprawy z jej znaczenia...

Czyli w moim przypadku nie ma sensu dorabiac samego klucza.
    Lepiej kupic klucz wraz z transponderem, gotowy do frezowania? Np:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Potem, w zakladzie dorabiajacym klucze odpowiednio mi go obrobia.

Czy majac juz "wyfrezowany" klucz razem z transponderem, bede mogl go zaprogramowac uzywajac programu VAG TACHO, czy moze VAG TACHO sluzy tylko dodawania kluczy, a programowanie transpondera to zupelnie inna sprawa i trzeba to zrobic innym oprogramowaniem?
    Jesli tak, to jakim i czy znajac dzialanie VAG TACHO, bede sobie mogl z tym sam poradzic?

Z gory dzieki za odpowiedzi

Post został poprawiony, regulamin: 3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    mod.[CameR]
  • #8 9773822
    Pawel wawa
    Zabierasz się do tego z d..y strony. Pojedziesz, dasz klucz i dorobią drugi. To najtańsza opcja. Nic już nie będziesz musiał programować. Oni zrobią klona tego klucza, który masz i będzie śmigać.
  • #9 9773823
    greep
    Poziom 19  
    Pawel wawa napisał:
    Zabierasz się do tego z d..y strony. Pojedziesz, dasz klucz i dorobią drugi. To najtańsza opcja. Nic już nie będziesz musiał programować.

Myslalem, ze kto jak kto ale moderator odpowie na zadane pytania...
    Chyba nie po to zakladalem caly post, zeby dostac taka odpowiedz...

Bede wdzieczny jesli ktos moze pomoc.
  • Pomocny post
    #10 9773939
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5042
    Dodawanie kluczy i kodowanie to jedno i to samo.
    VAG TACHO da radę. Klucz z aukcji będzie pasował (jeżeli chodzi o transponder).
    Musisz tylko wyfrezować grot klucza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #11 9773948
    norek
    Poziom 16  
    Ocena: 90
    tu znajdziesz wszystko co cię interesuje ->Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • Pomocny post
    #12 9773977
    strucel
    Poziom 36  
    Ocena: 619
    W czym pomóc? Kupujesz surówkę klucz z czystym transporderem .Następnie jak masz pin to:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Samo dociecie klucza jako usługa (przy twojej surówce) od 30zł w górę.
  • #13 9773980
    Solo
    Poziom 21  
    Ocena: 142
    VW Polo z 2004 roku i KOPIOWANIE klucza?

Kocham to forum Panowie Specjaliści :D Pełny profesjonalizm z każdej strony:)
  • #14 9774255
    tos64sy
    Poziom 15  
    Ocena: 63
    Są ludzie którzy poświęcili masę czasu i pieniędzy żeby nauczyc się programowania i kodowania tak więc nie każdy podzieli się swoimi cennymi informacjami od tak,osobom nie mającym na ten temat bladego pojęcia.A co do kodowania to tak jak wszyscy piszą,jest wiele osób którzy za odpowiednią opłatą dorobią i zakodują Ci klucz z immo.Bez problemowo i profesjonalnie dysponując odpowiednim sprzętem.
  • #15 9774666
    greep
    Poziom 19  
    @grala1 , tos64sy, strucel, norek – dziekuje za odpowiedzi.
    @Solo, Pawel wawa – szkoda Waszego czasu, chyba lepiej zajac sie @@@ ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA @@@, ktora przynosi zyski, a nie udzielaniem sie na forum, za co mozna ewentualnie dostac tylko wirtualne podziekowanie 

Tak wiec kupie klucz z transponderem na allegro, obrobia mi go i sprobuje sam go zaprogramowac.

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada VW Polo z 2004 roku i chce dorobić zapasowy klucz bez pilota, który ma immobilizer. W dyskusji poruszono kwestie dotyczące dorabiania kluczy w punktach zajmujących się tym rzemiosłem. Wskazano, że dorobienie klucza mechanicznego jest możliwe, ale klucz musi zawierać transponder, który musi być zsynchronizowany z systemem immobilizera. Użytkownik dowiedział się, że lepiej kupić klucz z transponderem, który następnie zostanie odpowiednio wyfrezowany i zaprogramowany. Wskazano również, że program VAG TACHO może być użyty do programowania kluczy, ale użytkownik musi być świadomy, że kodowanie transpondera może wymagać innego oprogramowania. Koszt dorobienia klucza mechanicznego zaczyna się od około 30 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA