logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Forum Elektroda.pl......

zykfryd1 04 Wrz 2011 11:37 6696 41
REKLAMA
  • #31 9899464
    Niuniek_84
    Poziom 23  
    Ocena: 102
    Witajcie :)

Na innym forum (fretkowym) jest temat do narzekania i marudzenia ... jeden-jedyny :)

Tam ludzie dają sobie upust z wszystkim - na innych już nie wolno marudzić.
    W sumie się to sprawdza.

Co do nowych użytkowników i poglądu, że nowy jest dyskryminowany - to prawda, sam miałem takie wrażenie - miałem dość moderatorów, przyjaznych kolegów których bolał palec od wciskania "zgłoś do moderatora".

Jednak po długim czasie, człowiek się przeprogramował, dostosował do stylu jaki panuje na forum i jest dużo lepiej ... teraz mam dużo postów w koszu, bo udzielam się w postach często z góry spisanych na stratę - ale jakoś nie mogę się powstrzymać od komentarza, czy sprostowania wypowiedzi.

Forum daje bardzo dużo możliwości - trzeba tylko umiejętnie z tego korzystać.
    Pozdrawiam serdecznie,
    Piotr
  • REKLAMA
  • #32 9916553
    nsvinc
    Poziom 35  
    Ocena: 88
    zykfryd1 napisał:
    Nie cierpię tego forum! zawsze jest coś nie tak, jest przenoszenie tematów, uwagi, ostrzeżenia...
    z tym łamaniem regulaminu też bywa różnie, różnie go można interpretować..
    Jest wiele nazwijmy to grup głównych, gdzie konkretny temat można jednocześnie przypisać do różnych działów i może nie warto tak bardzo kombinować z tym przenoszeniem tematów, usuwaniem. Rozumiem że moderatorzy chcą pokazać jakie to porządne forum, ale wielu taką nadgorliwością zniechęcają.
    Heh nawet podczas próby wysłania tego postu wyskoczyła mi inf "za krótki temat"..
    naprawdę chyba jakiś mądry człowiek wymyślił ten regulamin i zasady funkcjonowania tego forum.
    Wiem,wiem.. uprzedzam niektóre pytania nie muszę się udzielać na tym forum i tak będzie

Co za dziecinna generalizacja. Forum to jest soft na serwerze. To, że zawarością zarządzają moderatorzy, to jest błogosławieństwo, nie problem. Wyobraź sobie co by się tu działo, gdyby nie było moderatorów; popatrzeć można tylko na nieudolne próby trollowania profesjonalnego forum przez kinderspecjalistów, kinderserwisantów, kinderkonstruktorów i innych różnej maści dzieci neo z niebieskimi ledami i "łup łup łup" (technodebilami) [nic nie mam do techno, tylko do jego przecietnych słuchaczy].
    Wyobraźmy sobie godzinkę braku aktywności modów - w ciągu tej godzinki pojawiłyby się tutaj wyzwiska, pojazdy osób trzecich, wycieczki osobiste, łacina, polska język trudna język i dowolne kombinacje wymienionych. Fajnie, nie?....;/

Inną kwestią jest, że moderatorzy są jacy są - jedni bardziej "ludzcy", inni trochę mniej. Ja jestem zwolennikiem większej swobody wypowiedzi; fajnie by było gdyby była taka swoboda jak np. na moich ulubionych mikrokontrolerach, gdzie można na dany temat podyskutować, a nie tylko odpowiadać w mechaniczny sposób na postawione pytania autora tematu. Są działy, gdzie tego niestety nie ma.
    Moderator to przecież też człowiek - ciężko napisać mu kulturalną wiadomość o sprawie na której ci zależy? Na 99,9% odpisze...

Mod na forum to jak stróż prawa na ulicy - przestrzegasz prawa (chociażby trochę), i nikt się do ciebie nie przyczepi.

Ja też na swój poziom musiałem tu zapracować; a jak zaczynałem, to różnie bywało. Nie dostałem nic za darmo. Napisz parę k postów, zdobądź paręset "pomógłów", i wtedy sam już nie będziesz chciał pluć na to forum, zaczniesz sobie je cenić, inni będą cię znać i szanować. Ty po prostu zdajesz się być aspołeczny i szukasz zaczepki, bo świat jest zły. Jak ci się nie podoba, to zrób sobie swój, zamiast wtryniać się w coś co powstało dzięki potężnemu wysiłkowi innych ludzi.

Po twojej niedojrzałej wiązance niesprecyzowanych pretensji można wywnioskować, że (sorry...) na niczym się nie znasz, niewiele sobą na forum zaprezentowałeś, i dziwisz się, że cię tu nie chcą, nikt cię nie traktuje poważnie, i zamiast dyskusji w tym wątku spotkałeś się z pośmiewiskiem? Dyskusja z tobą zmusza na zejście do twojego poziomu, na co żaden poważny forumowicz sobie nie pozwoli, lub po prostu nie chce.
    IMHO należy ten wątek usunąć i dać dożywotniego bana na twoje IP, czy nawet MAC, abyś na własnej skórze odczuł czym kończy się brak chociażby szczątkowego szacunku dla cudzej pracy i zupełnie ci obcych ludzi. Na ulicy dostałbyś za takie coś w twarz.

Zaczynam wątpić, czy ty tak na poważnie, czy po prostu czujesz się mały biedny i poszkodowany, i próbujesz sciągnąć na siebie jak najwięcej uwagi. No to moją uwagę przyciągnąłeś, i naciesz oczy najdłuższym postem w odpowiedzi na twoje żale w tym wątku.

Cheers ;]
  • #33 9916782
    zykfryd1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    tyle się opisałeś...a ja wyraziłem tylko swoją opinię.
  • REKLAMA
  • #34 9917320
    tomek10861
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    zykfryd1 napisał:
    tyle się opisałeś...a ja wyraziłem tylko swoją opinię.

Jednak tak długa wypowiedź musi świadczyć o poziomie forum. Gdybyś napisał takie coś na forum np. Onetu został byś zbluzgany przez większość, a tu. Ale każdy preferuje coś innego. Nie chcesz tu być - nie bądź, wolna wola. Nie podoba ci się układ na forum - załóż własne. Myślę że temat jest wyczerpany.
    Pozdrawiam
  • #35 9917450
    jump$
    Poziom 20  
    Ocena: 114
    Cytat:
    Przed przejęciem tego serwisu przez firmę oponeo dla administratora oraz moderatorów najważniejszy był jeden cel, mieć jak najwięcej zarejestrowanych użytkowników oraz jak największy ruch bo z tego szła kasa i cały system był łagodniejszy, moderator był miły, pomagał, doradzał itp.

Nikt jeszcze nie rozjaśnił tego wątku, Niby kto miał sponsorować moderatorów i dawać im sałatę, i z czego ta sałata miała iść, z reklam ? Może elektro-mafia miała kontrolę nad elektrodą, a tak w ogóle, co maja opony do elektrody ? :D
  • REKLAMA
  • #36 9917873
    tomek10861
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    Zapewne guslon dokładał dużo z własnej z kieszeni do forum (opłata serwera, domeny), a tu takie posty. Ale cóż ludzka zawiłość i cwaniactwo występują. Dobrze że na tym świecie są jeszcze uczciwi i przyjemni ludzie.
    Pozdrawiam wszystkich pomocnych :D
  • #37 9917903
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4421
    jump$ napisał:
    Niby kto miał sponsorować moderatorów i dawać im sałatę

Ależ mnie rozbawiłeś... Moderatorzy na forum pracują społecznie. Nie pobierają żadnych wynagrodzeń itp.
  • REKLAMA
  • #39 9917976
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2343
    tomek10861 napisał:
    Gdyby moderatorzy pobierali jakieś wynagrodzenie pieniężne już dawno bym był jednym z nich

Taa, z pewnością :D:D:D To taki niedzielny żarcik kolegi? Muszę przyznać, że nawet się udał hehe
  • #40 9917997
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Pawel wawa napisał:
    Moderatorzy na forum pracują społecznie. Nie pobierają żadnych wynagrodzeń itp.
    Wiesz to Ty, inni moderatorzy, Gulson i każdy normalny user.
    Niestety, każdy "młody", który dostanie ostrzeżenie i notkę od moderatora, pisze że dostajecie kupę forsy za gnębienie ludzi.
    Niegdyś, gdy byłem adminem na jednym forum, nie raz widziałem wypowiedzi, czego to ja nie kupiłem za pieniądze z reklam czy smsów. Podobno upiłem sobie Mercedesa, 2 gitary, wzmacniacz i kino domowe. A prawda była taka, że kumpel, płacił 40 funtów miesięcznie za serwer, z własnej kieszeni.
  • #41 9918002
    nsvinc
    Poziom 35  
    Ocena: 88
    Moderatorzy raczej nie pobierają żadnych pieniędzy za moderowanie. Gdyby tak było, to byłby popyt na pracę na stanowisku moderatora, czyli ludzie by się pchali na to stanowisko - bo fajnie zgarniać hajs za siedzenie w wygodnym fotelu i klikanie raz na jakiś czas.
    A skoro ekstra kasy brak, to mało kto bierze się za taką robotę - wymaga poświęcenia, czasu, zapędów altruistycznych, no i trzeba mieć dochód z innych prac...;]
  • #42 9918321
    jump$
    Poziom 20  
    Ocena: 114
    @-RW- No właśnie kolega stwierdził że moderatorzy i administratorzy dostawali kiedyś wynagrodzenie jakby pracowali na umowę zlecenie, albo jakiś etat
    :|

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum Elektroda.pl wyrażają frustrację związaną z nadgorliwością moderatorów, którzy często przenoszą tematy, usuwają posty i przyznają ostrzeżenia. Krytyka dotyczy także interpretacji regulaminu, który zdaniem niektórych jest zbyt surowy. Wiele osób zauważa, że zmiany w zarządzaniu forum po przejęciu przez firmę oponeo wpłynęły na jakość interakcji. Nowi użytkownicy często skarżą się na brak wsparcia, podczas gdy starsi członkowie forum podkreślają, że przestrzeganie zasad regulaminu jest kluczowe dla uzyskania pomocy. Dyskusja dotyczy również roli moderatorów, którzy pracują społecznie, a nie za wynagrodzenie, co niektórzy użytkownicy mylnie zakładają.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA