logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Forum Elektroda.pl......

zykfryd1 04 Wrz 2011 11:37 6681 41
REKLAMA
  • #1 9893607
    zykfryd1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Nie cierpię tego forum! zawsze jest coś nie tak, jest przenoszenie tematów, uwagi, ostrzeżenia...
    z tym łamaniem regulaminu też bywa różnie, różnie go można interpretować..
    Jest wiele nazwijmy to grup głównych, gdzie konkretny temat można jednocześnie przypisać do różnych działów i może nie warto tak bardzo kombinować z tym przenoszeniem tematów, usuwaniem. Rozumiem że moderatorzy chcą pokazać jakie to porządne forum, ale wielu taką nadgorliwością zniechęcają.
    Heh nawet podczas próby wysłania tego postu wyskoczyła mi inf "za krótki temat"..
    naprawdę chyba jakiś mądry człowiek wymyślił ten regulamin i zasady funkcjonowania tego forum.
    Wiem,wiem.. uprzedzam niektóre pytania nie muszę się udzielać na tym forum i tak będzie
  • REKLAMA
  • #2 9893622
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6349
    A ustrój państwa się Tobie podoba, czy też nie za bardzo? Bo fajnie to tak sobie anonimowo powylewać żali co?
  • #3 9893780
    -RW-
    Poziom 10  
    zykfryd1 napisał:
    Nie cierpię tego forum! zawsze jest coś nie tak, jest przenoszenie tematów, uwagi, ostrzeżenia...
    Jest wiele nazwijmy to grup głównych, gdzie konkretny temat można jednocześnie przypisać do różnych działów i może nie warto tak bardzo kombinować z tym przenoszeniem tematów, usuwaniem. Rozumiem że moderatorzy chcą pokazać jakie to porządne forum, ale wielu taką nadgorliwością zniechęcają.
    Heh nawet podczas próby wysłania tego postu wyskoczyła mi inf "za krótki temat"..
    naprawdę chyba jakiś mądry człowiek wymyślił ten regulamin i zasady funkcjonowania tego forum.
    Wiem,wiem.. uprzedzam niektóre pytania nie muszę się udzielać na tym forum i tak będzie

To bardzo proste.

Przed przejęciem tego serwisu przez firmę oponeo dla administratora oraz moderatorów najważniejszy był jeden cel, mieć jak najwięcej zarejestrowanych użytkowników oraz jak największy ruch bo z tego szła kasa i cały system był łagodniejszy, moderator był miły, pomagał, doradzał itp.
    Teraz kiedy oponeo kupiło ten serwis i administrator i moderatorowie mają gdzieś użytkowników bo i tak z tego kasy nie mają, więc bawią się z nami w blokowanie, uważanie się za nieomylnych, kasowanie, poniżanie, ośmieszanie, dawanie ostrzeżeń z byle czego, kasowanie postów z powodu jakiegoś tam błędu, dawniej tego nie było, można poczytać posty które były napisane przed 2008 to zobaczysz różnice.

Więc widzisz jak kasa odgrywa dużą rolę.
  • REKLAMA
  • #4 9893828
    Błażej
    Ocena: 3619
    -RW- jak na użytkownika z dorobkiem aż 20 postów, w tym ponad połowa, to kosz lub Hyde Park, a reszta też w większości związana z gadżetami, to masz wręcz obowiązek wypowiedzieć się w temacie.

zykfryd - przyznaj no się za co twój post powędrował do kosza, że się tak bardzo zbulwersowałeś?
  • #5 9893897
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Zabawne, że najwięcej rabanu podnoszą nowi użytkownicy z praktycznie zerowym dorobkiem? Brak odwagi cywilnej do otwartej krytyki i pisanie pod przykrywką?
    Poza tym jeśli zadasz pytanie zgodnie z wytycznymi regulaminu to pomoc uzyskasz, chyba, że wolisz taki poziom jak na niektórych forach gdzie na pytanie jest 10 odpowiedzi po godzinie w tym żadnej sensownej - ja nie.
    -RW - szczególnie u Ciebie nie chce mi się wierzyć w to notoryczne usuwanie tematów zważywszy na to, że większość Twojego "dorobku" to dział HP.

Dodano po 7 [minuty]:

zykfryd1 - pozwolę sobie przeanalizować Twój dorobek:

Temat poruszany setki razy na forum, wystarczyło użyć wyszukiwarki:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9891862&highlight=#9891862

Wpisanie w Google "przewód 1,5mm kolorowy":
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9596452&highlight=#9596452

JW Google:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9357083&highlight=#9357083

Brak danych, plus naciągana wersja o fachowcu który nie wie jaki trafopowielacz rzekomo dobrać:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7235916&highlight=#7235916

Google i magiczny zwrot "SS7":
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1304126.html#6880001#6880001

Jeśli nadal uważasz, że usuwanie takich tematów jest ciemiężeniem użytkowników to osobiście życzyłbym sobie tylko takich "ciemiężycieli" na forum.
  • #6 9894038
    telecaster1951
    Ocena: 818
    Znowu....
    Temat w koszu wylądował i trzeba się wyżalić na forum i szukać poparcia w użytkownikach z podobnymi doświadczeniami ?
    Regulamin czytałeś ?
    -RW- no ty, w szczególności wiesz, jak to było zanim oponeo, wykupiło serwis. No chyba, że miałeś tu wcześniej konto, ale masz na nim bana, ale do tego bym się nie przyznawał.

Kolejna sprawa z pieniędzmi. Przypominają mi się zarzuty, odnośnie, nieistniejącego już forum, na którym byłem moderatorem, a później administratorem. Mimo, iż właściciel serwisu, musiał z własnej kieszeni dopłacać do serwera, to i tak pojawiały się zarzuty, że miesięcznie, zarabialiśmy po 1000zł za forum.

Jeśli będziecie, pisać zgodnie z regulaminem, to nikt Wam nic, nie zrobi. Im szybciej to każdy zrozumie, tym lepiej dla niego.
  • REKLAMA
  • #7 9894120
    piotrdx626
    Poziom 28  
    Ocena: 39
    A mi się podoba :D
  • #8 9894230
    zykfryd1
    Poziom 13  
    "zykfryd1 - pozwolę sobie przeanalizować Twój dorobek:

JW Google:

Brak danych, plus naciągana wersja o fachowcu który nie wie jaki trafopowielacz rzekomo dobrać:

"

Dla kogo to forum skoro mamy GOOGLE przecież wszystko można znaleźć w internecie.
    Pisałem bo na pewno sporo ludzi prowadzi działalność gospodarczą "siedzą" w temacie, kupowali lub załatwiali podobne sprawy przy okazji mogą coś doradzić dla nich to minuta i mam informację oraz może jakąś radę, sugestię z ich strony tym się kierowałem pisząc moje posty
    Amen

Dodano po 3 [minuty]:

robokop napisał:
    A ustrój państwa się Tobie podoba, czy też nie za bardzo? Bo fajnie to tak sobie anonimowo powylewać żali co?

Na pierwszą część nie będę odpowiadał nie interesują mnie zaczepki po drugie nie zauważyłem Twojej godności pod zdjęciem /avatarem/

Nie piszę tego wszystkiego jako wróg piszę jako przyjaciel, taki są moje odczucia co do regulaminu i funkcjonowania forum tylko tyle
  • #9 9894257
    Błażej
    Ocena: 3619
    zykfryd1 napisał:
    Dla kogo to forum skoro mamy GOOGLE
    Dla chcących się podzielić swoją wiedzą, zaangażowanych w swoje sprawy, a nie dla żerujących na cudzej pracy i czekających, że ktoś za darmo odwali robotę za leniwego trolla. Bo twoja postawa to właśnie troll forumowy. Sam nic nie wnosi, za to potrafi krytykować i biadolić, jak tylko mu się krzywdę, oczywiście w jego mniemaniu zrobi.
  • #10 9894376
    kolokat
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Ale dziecko, by opowiedziało na pytanie gdzie kupić kolorowy kabel 1.5mm :D

Jeśli Ci się tu nie podoba,m nikt siłą Cię nie zatrzymuje.
  • #11 9894388
    miku210
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    Znowu...
    Regulamin wymyślił administrator seriwsu.
    Jeżeli ów regulamin jest zbyt surowy dla Ciebie to w jakim celu zakładałeś konto?
    Elektroda nie jest jedynym Forum technicznym w polskiej części internetu. Ja znam jeszcze dwa, które mają mniej surowych moderatorów, a i można się pośmiać z nimi czasem :)
    Po drugie istnieje jeszcze taka rzecz jak wyszukiwarka. Na samej górze tej strony, druga opcja od prawej, lub bardziej popularna pod adresem www.google.com.
  • #12 9895045
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Ocena: 41
    zykfryd1 napisał:
    "zykfryd1 - pozwolę sobie przeanalizować Twój dorobek:

JW Google:

"

Dla kogo to forum skoro mamy GOOGLE przecież wszystko można znaleźć w internecie.
    Pisałem bo na pewno sporo ludzi prowadzi działalność gospodarczą "siedzą" w temacie, kupowali lub załatwiali podobne sprawy przy okazji mogą coś doradzić dla nich to minuta i mam informację oraz może jakąś radę, sugestię z ich strony tym się kierowałem pisząc moje posty
    Amen

Dodano po 3 [minuty]:

robokop napisał:

Na pierwszą część nie będę odpowiadał nie interesują mnie zaczepki po drugie nie zauważyłem Twojej godności pod zdjęciem /avatarem/

Nie piszę tego wszystkiego jako wróg piszę jako przyjaciel, taki są moje odczucia co do regulaminu i funkcjonowania forum tylko tyle

Po pierwsze: forum jest tutaj dla normalnych ludzi, a nie dla kogoś, co zagoni kogoś do roboty i jest zadowolony!
    Po drugie: a co ma avatar do godności, ja mogę nawet dać link do filmu na Redtube i co, i wtedy też wg. ciebie byłbym niegodnym człowiekiem?

Nikt cię na tym forum nie zatrzymuje siłą. Google gryzie? Nie gryzie? No, to możesz poszukać tego, co chcesz.
  • #13 9895075
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    zykfryd1 napisał:
    Nie cierpię tego forum!

Dlaczego jeszcze nie złożyłeś do administratora wniosku o usunięcie Twojego konta? Czy dlatego, że podobnie jak w wyszukiwaniu informacji, też ktoś to za Ciebie zrobić powinien, bo Tobie się nie chce?
    Jeżeli tego forum nie cierpisz, to co tutaj jeszcze robisz?
  • #14 9895150
    miku210
    Poziom 26  
    Pozwolę sobie przytoczyć link do podobnego tematu, gdzie były podobne zarzuty.
    [url=https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2068295.html[/url]
  • #15 9895220
    zykfryd1
    Poziom 13  
    do forumowicza stroggo81717 czy wiesz co to jest analfabetyzm funkcjonalny?
  • #17 9895467
    stroggo81717
    Poziom 31  
    zykfryd1 napisał:
    do forumowicza stroggo81717 czy wiesz co to jest analfabetyzm funkcjonalny?

Czy ty mnie chcesz w ten sposób obrazić? Śmiać mi się chce z ciebie, wyrażam swoją opinię, ty jeszcze "kozaczysz".
  • #18 9895468
    miku210
    Poziom 26  
    Do moderatora Duduś74, wiesz jak użyć tych funkcji?
  • REKLAMA
  • #20 9895495
    miku210
    Poziom 26  
    Nie dostałem jednodniowej blokady oferowanej 1 kwietnia. A przez pisanie na forum nie mogę dokończyć prezentacji.

Zrób co chcesz i wróćmy do tego głupiego tematu.

Moderowany przez Duduś74:

Więc proszę, ban na 1 dzień.

• #21 9895577
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2343
    miku210 napisał:
    Do moderatora Duduś74, wiesz jak użyć tych funkcji?

Chwileczkę. Niech kolega nam się wytłumaczy z tego:
    -RW- napisał:
    Teraz kiedy oponeo kupiło ten serwis i administrator i moderatorowie mają gdzieś użytkowników bo i tak z tego kasy nie mają, więc bawią się z nami w blokowanie, uważanie się za nieomylnych, kasowanie, poniżanie, ośmieszanie, dawanie ostrzeżeń z byle czego, kasowanie postów z powodu jakiegoś tam błędu, dawniej tego nie było, można poczytać posty które były napisane przed 2008 to zobaczysz różnice.

Ja tylko dodam, że dla każdego poziomu wiedzy, są tu odpowiednie działy!
  • #22 9895637
    miku210
    Poziom 26  
    Nikt mnie jeszcze nie poniżył, nie ośmieszył, ani z byle błędu nie skasowano mi tutaj postów.
    Piszemy na forum technicznym, nie można tolerować przypadku lenistwa, ani zaniżania poziomu. A kilka razy moderatorzy uznali moje prośby za takie przypadki, więc należy mi się kara. W prima aprilis prosiłem o nią, ale nikt na poważnie tego nie potraktował.

Jeśli mod uzna że mi się należy: nie skazujcie mnie dożywotnie, może się komuś przydam!
    Wróćmy do tematu.
  • #23 9895642
    stroggo81717
    Poziom 31  
    -RW- napisał:
    Przed przejęciem tego serwisu przez firmę oponeo dla administratora oraz moderatorów najważniejszy był jeden cel, mieć jak najwięcej zarejestrowanych użytkowników oraz jak największy ruch bo z tego szła kasa i cały system był łagodniejszy, moderator był miły, pomagał, doradzał itp.

Taaa, dawno temu elektroda była przyjemniejsza... teraz mi czegoś w niej brakuje. Właśnie tego starego systemu. Fajny był. Po prostu atmosfera była przyjemna.

-RW- napisał:

Taaa, i to dużą różnicę.
  • #24 9895737
    flubber.trip
    Poziom 27  
    Ocena: 71
    IMO kolejne bezsensowne narzekanie leniwego człowieka, który nie potrafi się dostosować do prostych zasad. Przyznam, że też kiedyś byłem młody (stażem) i głupi, a moje posty często lądowały w koszu, lecz nigdy nie miałem za złe żadnemu moderatorowi. Niech mi ktoś przedstawi jeden konkretny link, gdzie moderator kogoś obraża lub coś w tym stylu, bo jak długa jest tu moja kariera, takiego przypadku nie widziałem.
  • #25 9895866
    zykfryd1
    Poziom 13  
    do forumowicza stroggo81717
    słyszałeś może takie sformułowanie- pytanie np. Pana godność, czyli inaczej jak pan sie nazywa, pańska godność inaczej pańskie nazwisko i też to miałem na myśli odpowiadając na twój wpis. Nasza rozmowa dotyczyła tego że piszę anomimowo więc pozwoliłem sobie użyć takiego sformułowania "godność" inaczej nazwisko. Nigdy w życiu bym nie przypuszczał że można to tak opacznie zrozumieć....

cyt. "Po drugie: a co ma avatar do godności, ja mogę nawet dać link do filmu na Redtube i co, i wtedy też wg. ciebie byłbym niegodnym człowiekiem?"

"Analfabetyzm funkcjonalny polega na niezdolności rozumienia napisanego słowa, które jest w powszechnym użyciu. "

tu więcej na tan temat
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110903&typ=my&id=my12.txt
  • #26 9895882
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Nie zamierzam się z tobą kłócić i gadać o staropolskiej mowie.
  • #27 9898898
    tomek10861
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    A za komuny na elektrodzie było lepiej. Można było dostać kartki na rosyjskie tranzystory. Moderatorzy lepiej pilnowali prządku
    Forum Elektroda.pl......
    A teraz, gówniarzeria robi jakieś migające diody (niebieskie) na AVR, jak by nie mieli ne555. A i spokój był z MEGA BASEM i bajeranckim niebieski podświetlaniem. W głowach się tym młodym poprzewracało. Jak by mieli... a zresztą.
    Pozdrawiam :D
  • #28 9899263
    pyton
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    A mnie się to forum podoba.

Jeśli dostaje upomnienie od Moderatora to znaczy że ja dałem d****
    Przepraszam grzecznie i staram się sprostować swój naganny post.

Gdyby było mniej głupich pytań na ten sam temat to nie raz pokazały by się gotowce które są sprawdzone.... przykładem może być podsłuch na 1 tranzystorze, lampa plazmowa - generator wysokiego napięcia....

Ktoś miał chęć wenę i czas to opisał cały układ od A do Z... by inni mogli się uczyć jak to działa....

Fakt jeden zrobi ze schematu i zadziała a drugiemu nie... z niewiadomych przyczyn...

Posty typu patrz google.pl albo użyj szukaj powinny być nagradzane upomnieniem...
  • #29 9899294
    telecaster1951
    Ocena: 818
    pyton napisał:
    Posty typu patrz google.pl albo użyj szukaj powinny być nagradzane upomnieniem... chyba że użytkownik poda link do odpowiedzi... zaraz po powyższej podpowiedzi...
    Takich odpowiedzi się nie pisze, bo są sprzeczne z punktem 3.1.14 regulaminu.
    A post, w którym widnieje takie pytanie, się raportuje jako niezgodny z punktem 3.1.16.
  • #30 9899355
    askr
    Poziom 35  
    Ocena: 363
    zykfryd1 napisał:

Kurcze... może by tak podkleić jakiś taki temat, żeby nowi użytkownicy forum w nim wyrażali swoje żale...
    zykfryd1, przejrzyj z łaski swojej inne takie tematy i zobaczysz, że problemy tego typu są wyłącznie "zgłaszane" przez takich jak Ty, nowych użytkowników.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum Elektroda.pl wyrażają frustrację związaną z nadgorliwością moderatorów, którzy często przenoszą tematy, usuwają posty i przyznają ostrzeżenia. Krytyka dotyczy także interpretacji regulaminu, który zdaniem niektórych jest zbyt surowy. Wiele osób zauważa, że zmiany w zarządzaniu forum po przejęciu przez firmę oponeo wpłynęły na jakość interakcji. Nowi użytkownicy często skarżą się na brak wsparcia, podczas gdy starsi członkowie forum podkreślają, że przestrzeganie zasad regulaminu jest kluczowe dla uzyskania pomocy. Dyskusja dotyczy również roli moderatorów, którzy pracują społecznie, a nie za wynagrodzenie, co niektórzy użytkownicy mylnie zakładają.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA