logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pralka ardo 1100 po wymianie grzałki nie grzeje wody

smutny169 17 Wrz 2011 15:26 2458 6
REKLAMA
  • #1 9936234
    smutny169
    Poziom 2  
    Witam jestem tu pierwszy raz i odrazu przepraszam bo w tych zagadnieniach jestem laikiem,mam problem z pralką ardo, po prostu przestała grzać wodę pomimo to iż oprócz tego wszystko działało,wymieniłem grzałkę i dalej nie grzeje wody fakt iż nowa grzałka jest trochę krótsza, czy ma to jakiś wpływ dodam że pralka przez 8 lat chodziła bez problemów.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9936272
    smutny169
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką odpowiedz ale widzę że zaczyna się czarna magia,bo co to są zimne luty, a ja się założyłem że naprawie pralkę sam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9936309
    smutny169
    Poziom 2  
    A gdzie znajduję się ta płyta abym mógł obejrzeć i jak już znajdę takie tzw okopcenie to co mam robić.
  • #7 9936515
    smutny169
    Poziom 2  
    Ok Dzięki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Ardo, która przestała grzać wodę po wymianie grzałki. Mimo że nowa grzałka jest nieco krótsza, nie powinno to wpływać na jej działanie. Użytkownik otrzymuje porady dotyczące sprawdzenia płyty głównej pod kątem zimnych lutów, które mogą być przyczyną problemu. Zimne luty to miejsca, gdzie cyna nie przylega do końcówki podzespołu, co może prowadzić do awarii. Użytkownik pyta o lokalizację płyty głównej oraz o to, co zrobić w przypadku zauważenia okopcenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA